Quantcast

Sebastien Ogierin huikea temppu yllätti kartanlukijankin – ”Emme olleet keskustelleet siitä”

Kartanlukija Vincent Landais pääsi juhlimaan uransa toista MM-rallin voittoa viime viikonloppuna.
Vincent Landais ja Sebastien Ogier
Vincent Landais ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier aloitti viime vuoden loppupuolella yhteistyön maanmiehensä Landais’n kanssa. Ranskalaispari on löytänyt nopeasti yhteisen sävelen, joka on tuottanut menestystä.

Toyotalla kilpailevat Ogier ja Landais ottivat voiton kauden avauskilpailussa Monte Carlossa, ja myös viime viikonlopun Meksikon MM-osakilpailusta heltisi ykköstila. Parivaljakon tämän kauden voittoprosentti on täydet sata, koska he eivät olleet mukana helmikuisessa Ruotsin MM-rallissa.

– Yhteistyömme paranee jatkuvasti. Mielestäni olemme ottaneet isoja askeleita eteenpäin. Monte Carlon jälkeen minulla oli mielessäni muutamia asioita, joita voisimme muuttaa. Tein muutokset ja ne toimivat heti, Landais kertoi ranskalaiselle Autohebdo-lehdelle.

– Olen aiemminkin sanonut, että voin oppia ja kasvaa Ogierin rinnalla. Ja juuri niin on tapahtunut. Se on uskomatonta, kuinka erilaiselta minusta tuntuu vain kolmen kilpailun jälkeen.

Meksikon MM-rallin voitto maistui Landais’lle paremmin kuin hyvin.

– Arvostan tätä jopa enemmän kuin Monte Carlon voittoa. Voittaminen Monacossa oli hullua, koska se oli ensimmäiseni MM-sarjassa, mutta silloin en osannut nauttia siitä. Nyt voin nauttia voitosta, koska minun ei enää tarvitse odottaa, että saan ensimmäisen ykköstilan kotiin.

Ogier ja Landais keräsivät Meksikosta täydet 30 pistettä, kun ranskalaistähti piiskasi Toyotansa huikeaan kärkiaikaan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Ogierin kova suoritus yllätti myös kartanlukijan.

– En uskonut hänen puskevan niin kovaa. Emme olleet keskustelleet siitä aiemmin, mutta hän teki niin ja se tuotti tulosta, Landais sanoi.

Ogier ja Landais ajavat tänä vuonna vain osan MM-ralleista. Voitto Meksikosta nosti heidät kuitenkin MM-sarjan kärkeen.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Power Stagen hurja hyökkäys sai monet miettimään, voisiko Ogier sittenkin ajaa jopa koko loppukauden ja lähteä hakemaan yhdeksättä maailmanmestaruuttaan.

– Tiesin, että voisin saada kohtuullisella suorituksella hyvät pisteet. En varsinaisesti tähdännyt viiteen pisteeseen, mutta koska tiesin olevani mukana seuraavassa osakilpailussa (Kroatiassa) asvaltilla, halusin ottaa joitain pisteitä saadakseni hyvän lähtöpaikan seuraavaan ralliin, Ogier perusteli temppuaan.

– Pisteet olivat hyvä juttu myös tallille. Olen täällä nauttimassa ja pitämässä hauskaa, mutta myös antamassa Toyotalle mahdollisimman paljon pisteitä.

Kroatian MM-ralli ajetaan 20.-23. huhtikuuta.

Katso alta Meksikon MM-rallin kooste.

Lue myös nämä

  • Uusimmat