Quantcast

Toyotan iso pomo hehkutti Jari-Matti Latvalan ja WRC-tallin hauskaa tempausta

Toyotan WRC-talli pääsi tuulettamaan Meksikon MM-rallin päätteeksi voittoa.
Toyota
Toyotan WRC-talli juhli Meksikossa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier ajoi Meksikossa voittoon ja Elfyn Evans sekä Kalle Rovanperä säestivät sijoilla kolme ja neljä.

Japanilaisvalmistajan pääjohtaja Akio Toyoda uskoo, että rallitiimin saamat lahjat ja niistä seurannut tempaus saattoivat olla avain menestykseen. Kun Ogier, Evans ja Rovanperä tulivat huoltoon, oli tallin väki päällikkö Jari-Matti Latvalan johdolla pukeutunut meksikolaisten painijoiden naamareihin.

– Kiitos Meksikon Toyotan antamasta hienosta lahjasta tiimille. Näin kun Jari-Matti ja tallin väki pukivat painimaskit päälleen. Ehkä ne olivat yksi syy voiton takana. Tiimi sai tarvittavaa rentoutta, Toyoda kertoi tiiminsä tiedotteessa.

Toyota oli lähellä myös kaksoisvoittoa, mutta homma lipesi viimeisellä erikoiskokeella, kun Hyundain Thierry Neuville kiri 0,4 sekunnilla ohi Evansin. Toyoda kuitenkin korostaa, että Evansille palkintosija oli tärkeä, sillä walesilaisella oli takanaan peräti kuusi kisaa ilman podium-paikkaa.

– Elfynille ja Scottille (kartanlukija Martin) isot onnittelut kauden ensimmäisestä palkintotilasta. Oli toki sääli, että menetitte sijan viimeisellä pätkällä, mutta olen varma, että Elfyn on ainakin melkein löytänyt jälleen sen viimeisen puuttuvan palasen.

Puolustavan maailmanmestariparivaljakon Kalle Rovanperän ja Jonne Halttusen kisaa Toyotan nokkamies kommentoi myös.

– Kallen ja Jonnen osalta tuntuu siltä, että kisat ovat olleet viime aikoina koettelemuksia. Olen kuitenkin varma, että he nauttivat pian jälleen rallista, kun emme pidä turhaa kiirettä, Toyoda sanoo.

Katso alapuolelta Meksikon MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat