Quantcast

Sebastien Ogierin debyytti Toyotan hybridiautolla meni pilalle – tallikaveri kolaroi testeissä

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Sebastien Ogier ei pääse vieläkään Toyotan ensi kauden hybridikilpurin GR Yaris Rally1:n rattiin. 

Viime viikonloppuna uransa kahdeksannen maailmanmestaruuden varmistaneen Ogierin piti testata ensi kauden autoa torstaina Rankassa. Autosportin mukaan tallikaveri Elfyn Evans kuitenkin kolaroi omissa testeissään keskiviikkona, jonka takia Ogierin testipäivä piti perua.

– Testeissä sattui ulosajo tänään, joten ikävä kyllä Ogierin testejä oli pakko siirtää. Olimme kuitenkin iloisia, että kaikki turvallisuusjärjestelmät toimivat kuten pitääkin. Siinä mielessä kaikki on kunnossa, Toyotan edustaja kertoi Autosportille.

– Ikävä kyllä emme voineet korjata autoa huomiseksi paikan päällä, joten olemme pakanneet tavaramme ja testitiimimme on matkustanut kotiin.

Autosportin tietojen mukaan sekä Evans että kartanlukija Scott Martin säilyivät testionnettomuudesta ehjin nahoin. Ogierin uusi testipäivä ei ole vielä tiedossa.

Ogier ajaa ensi kaudella enää valikoituja MM-ralleja. Kolmatta tehdastiimin autoa ranskalaistähden kanssa jakaa Esapekka Lappi. Ogier ei ole tiettävästi ajanut vielä metriäkään ensi kauden Rally1-autolla.

Kalle Rovanperä aloitti Toyotan Rally1-testit Rankassa tiistaina, mutta keskiviikon Evansin vuorolla homma meni ilmeisesti viime hetkillä pilalle.

Katso alapuolelta kooste Evansin testipäivästä. Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen tästä linkistä

Myös M-Sport Ford on testannut autoaan keskiviikkona. Tällä kertaa ajovuorossa oli Hyundailta brittitiimiin siirtynyt Craig Breen. Tiistaina Ford Puma Rally1:sta ohjastivat Gus Greensmith ja Adrien Fourmaux.

Katso alapuolelta kooste irlantilaiskuskin testipäivästä. Jos video ei näy laitteellasi, voit katsoa sen täältä

Lue myös nämä

  • Uusimmat