Quantcast

Toyota-kuskin surkea jakso oli vähällä jatkua Monzassa – ”Se oli todella tyhmä virhe”

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsutan kausi 2021 rallin MM-sarjassa oli varsin kaksijakoinen.

Mainio vuoden avauspuolisko huipentui Katsutan uran ensimmäiseen palkintosijaan Keniassa, kun japanilainen ajoi toiseksi. Sen jälkeen alkoi hankalampi jakso, joka piti sisällään keskeytykset Virossa, Belgiassa, Suomessa ja Kataloniassa.

Katsuta palasi kymppisakkiin kauden päättäneessä Monzan MM-rallissa, kun tulokseksi kirjattiin seitsemäs tila. Myös kauden päätöskisaan sisältyi kuitenkin yksi iso virhe, kun toiseksi viimeisellä pätkällä rengas taittui alle törmäyksessä betoniesteeseen. Tiimi kuitenkin laittoi 15 minuutin huollossa vehkeet kuntoon ja Katsuta pääsi maaliin, joskin yhden sijan menettäneenä.

– Tässä rallissa tavoitteeni oli rakentaa itseluottamustani. Alussa minulla oli heti hyvä fiilis ratapätkillä, mutta vuoristossa piti parantaa paljon. Huomasin kuitenkin, missä aikaa meni. Toisena ajopäivänä homma parani, Katsuta summasi.

– Melkein kisan lopussa tein todella tyhmän pienen virheen, minkä takia hävisin yhden sijan. Iso kiitos tiimille, kun laittoivat auton kuntoon viimeistä pätkää varten. Olin toinen Power Stagella, joten oli tässä kisassa myös positiivista.

Katsutan valmentajana ja Toyotan testikuskina toimiva Juho Hänninen ihasteli varsinkin suojattinsa suoritusta rallin päättäneellä Power Stage -pätkällä.

– Auto ei tullut läheskään siihen kuntoon, mitä se oli aiemmin, joten oli upeaa nähdä Takamoton suoritus Powerilla. Se oli kuitenkin sama pätkä, jossa hän teki virheensä. Siihen olin todella tyytyväinen, Hänninen sanoi.

– Kaiken kaikkiaan tämä oli hyvä päätös kaudelle. Nyt voimme keskittyä täysillä ensi vuoteen ja Monte Carlon ralliin. Monzassa meidän tavoite oli vain ajaa tasainen kisa kaikkien Takamoton vaikeuksien jälkeen. Se onnistui varsin hyvin.

Ensi kaudella Katsuta ajaa jälleen tehdastallin ulkopuolella täyden kauden uudella GR Yaris Rally1 -autolla.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat