Vuosi tallipomona antoi Jari-Matti Latvalalle karun opetuksen – ”Nyt ymmärrän, miksi en itse voittanut mestaruutta”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala teki eräänlaista historiaa Monzan MM-rallissa viime viikonloppuna. Tuurilainen on nimittäin nyt voittanut valmistajien MM-tittelin sekä kuljettajana että tallipäällikkönä. 

Pitkän ajouransa aikana Latvala oli muutaman kerran lähellä myös kuljettajien mestaruutta, mutta tätä kruunua ei suomalaiskuskin uralle herunut. Volkswagen-vuosina Sebastien Ogier ennätti aina edelle ja samoin kävi myös kaudella 2017, kun Latvala sai hyvän startin, mutta homma lässähti viimeistään Suomen MM-rallin tekniseen vikaan.

Vuosi tallipomona on opettanut Latvalalle yhden asian, ikävä kyllä suurimman unelman eli kuljettajien mestaruuden kannalta liian myöhään.

– Olen katsonut kuskejamme ja sitä, miten he eri osa-alueilla toimivat ja keskittyvät. On vähän surullista sanoa, mutta nyt ymmärrän, miksi en koskaan voittanut mestaruutta. Sen olen oppinut, kun katson näitä kavereita. Se on ihan mukavaa oppia, mutta samalla vähän surullista, Latvala kertoi Monzan MM-rallin kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa.

Oli miten oli, neljän hengen johtajistolla toimivassa Toyotan rallitallissa Latvala on kuitenkin ottanut hienosti haltuun oman roolinsa. Latvalalla oli myös selkeä näkemys, miksi Toyota oli niin murskaavan ylivoimainen kaudella 2021.

– Saimme porukalla kaikki toimimaan hienosti yhdessä. Kaikki tähtäsivät samaan tavoitteeseen. Näin ison porukan johtaminen on ollut minulle aivan uusi maailma, Latvala sanoi.

– Samaan aikaan meidän on pitänyt varmistaa se, että kuskit ovat tyytyväisiä, kun he astuvat autoon, jotta he voivat tehdä parhaat mahdolliset suoritukset. Onhan siinä riittänyt opeteltavaa, mitä olen voinut sanoa kuskeille ja tiimille ja miten pitää kaikki motivoituneina.

Latvala vahvisti Monzassa, että ura jatkuu tallipomona myös ensi kaudella.

Katso alapuolelta Monzan MM-rallin parhaat palat. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat