15-vuotias rallilupaus tähtää voittoihin SM-sarjan kesäkaudella

Rallin SM-sarja jatkuu viikonloppuna Turun seudulla.
Tuukka Kauppinen
Tuukka Kauppinen. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailussa Kuopiossa urallaan ensimmäisen kerran yleisen luokan palkintopallille noussut Tuukka Kauppinen, 15, lähtee yhdessä Ari Koposen kanssa rallin kesäkauden SM-avaukseen Turkuun ajamaan kauden parasta tulosta.

Hallitseva Suomen juniorimestari ajaa epäonnisen alkukauden jälkeen SM5-luokan yhteispisteissä neljäntenä. Viime viikonloppuna Kauppinen kävi Salossa ajamassa kakkosautollaan testirallin, joka päättyi kilpailun viimeisellä EK:lla valitettavaan moottoririkkoon. Länsirannikon SM-ralli starttaa perjantaina pikipinnoitteella.

– En koe, että asvaltilla ajaminen olisi sen kummempaa kuin soralla. Olen jonkin verran asvaltilla ajanut, joten ihan uusi alusta se ei minulle ole. Hyvillä mielin lähden kesäkautta Turkuun avaamaan, Kauppinen sanoo tiedotteessa.

– Kävimme viime viikonloppuna Salossa ajamassa kakkosautollani testirallin, joka päättyi rallin viimeisellä EK:lla moottoririkkoon. SM-sarjan autoni on kuitenkin huollettu ja kunnossa, joten konerikko ei aiheuttanut meille ylimääräistä kiirettä, Kauppinen jatkaa.

Parin kuukauden mittainen kevättauko ei ehtinyt kerryttää niin sanotusti ruostetta ranteisiin. Ajo soralla viime viikonloppuna sujui hyvin.

– Ihan samaa vauhtia pystyin heti ajamaan ja sain sorapyörään hyvää tuntumaa. Myös nuottimme oli pysynyt tauon aikana hyvänä. Vähän kun saan autooni lisää ajotuntumaa, niin kaikki on valmista. En ole vielä sorakelillä ehtinyt SM-sarjan autollani ajaa, mutta tilanne korjataan ennen perjantaita. Eiköhän se auto käteeni ihan hyvin käy, Kauppinen miettii.

Kauppinen on asettanut viikonlopun tavoitteensa ajaa luokan kärkeen. Kuopion tulos osoitti, että nuoresta iästä huolimatta rallilupaus pystyy realistisesti taistelemaan SM5-luokan kärkisijoista.

– Olen kertaalleen Turun seudulla rallia ajanut, joten jonkinlainen käsitys teiden luonteesta on olemassa. Kuopiossa pystyin ajamaan kärjen mukana, joten samanlaista suoritusta lähden Turkuun tavoittelemaan. Lähden kesäkauden jokaisessa rallissa ajamaan voitoista, Kauppinen summaa.

SM5-luokan pistetilanne 3/7 osakilpailua:

1. Leevi Lassila  Ford  77
2. Jere Pensas   Ford  68
3. Miko Kiminki   Ford  47
4. Tuukka Kauppinen Honda  29
5. Walle Pajuoja  Renault 35

Lue myös nämä

 • Uusimmat