Quantcast

Sebastien Ogier saa pian ensimaistiaisen Toyotan uudesta kilpurista

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sebastien Ogier on joutunut odottamaan odotettua pidempään sitä, että hän pääsee ensimmäisen kerran testaamaan Toyotan uutta Rally1-luokituksen ralliautoa.

Ogierin oli tarkoitus hypätä GR Yaris Rally1 -hybridiauton ohjaamoon viime viikolla, mutta ranskalaistähden testi peruuntui tallikaveri Elfyn Evansin ulosajon vuoksi.

– Meillä ei ollut tarpeeksi osia, jotta olisimme voineet korjata auton testipaikalla. Tämä johtui siitä, että meillä on yhä kiire tehdä uusia osia uuteen autoon, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala selvittää rallin MM-sarjan nettisivuilla.

Ogier saa ensimaistiaisen Toyotan uutukaisesta viimein ensi viikolla.

– Siitä voin olla tyytyväinen, että hybridiyksikkö toimii nyt aika hyvin. Se on tärkein asia ensi vuoden MM-sarjaa varten, Latvala painottaa.

Ogier otti kahdeksannen rallin maailmanmestaruutensa marraskuussa päättyneellä kaudella. Ensi vuonna hän jakaa ajovastuuta Toyotan tehdastiimin kolmannessa autossa Esapekka Lapin kanssa ja osallistuu vain valikoituihin kisoihin.

Ogierin ralliohjelma riippuu pitkälti siitä, kuinka kiireisenä rata-autoilun WEC-sarja pitää hänet ensi vuonna. Tässä vaiheessa varmaa on vain se, että ranskalaisässä kilpailee kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa tammikuussa.

Rallin MM-sarjan pääluokassa kilpaillaan hybridiyksiköillä varustetuilla Rally1-autoilla ensi vuodesta lähtien.

Katso alta kooste kauden 2021 päättäneestä Monzan MM-rallista, jossa Ogier pääsi juhlimaan maailmanmestaruutta.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,393476″ ap mute]

Lue myös nämä