Quantcast

Sebastien Ogier pelkää pitkän ajotauon vaikutusta – ”Ei ole helppoa päästä heti rytmiin”

Sebastien Ogier palaa yli kolmen kuukauden tauon jälkeen rallin MM-sarjaan, kun Uudessa-Seelannissa mitellään pisteistä tulevana viikonloppuna.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier ilmoitti viime viikolla, että hän ajaa Toyotan kolmatta tehdastallin autoa kaikissa kolmessa jäljellä olevassa MM-rallissa, mikä tietää loppukauden osalta lomaa Esapekka Lapille. Ogier on yksi harvoista kuskeista, joilla on kokemusta Uuden-Seelannin rallista, joka palaa MM-kalenteriin kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– On hienoa palata taas auton rattiin mukavan tauon jälkeen ja vieläpä kaikissa kolmessa jäljellä olevassa rallissa. Uuden-Seelannin ralli oli ehdottomasti yksi niistä kisoista, jonka todella halusin tänä vuonna ajaa, Ogier kertoo.

– Olen ajanut siellä kertaalleen vuonna 2010 ja minulla on kisasta lähinnä vain hyviä muistoja. Silloin kisa oli tiukka ja menetin voiton Jari-Matille (Latvala) ihan viimeisissä mutkissa. Silloin se oli hankalaa hyväksyä, mutta onneksi sain ensimmäisen voittoni MM-sarjassa pari viikkoa myöhemmin Portugalissa.

Ogier testasi syyskuussa Keski-Suomessa Toyotan omalla testialueella. Kahdeksankertainen mestari epäilee silti, että suurin ongelma menestyksen suhteen on ajorutiinin puute.

– Kisa on todella kaunis ja tiet ovat parhaita maailmassa. Näin pitkän tauon jälkeen ei ole helppoa päästä heti rytmiin. Haluan silti taistella voitosta ja auttaa tiimiä parhaalla mahdollisella tuloksella, Ogier suunnittelee.

Uuden-Seelannin MM-ralli käynnistyy Aucklandin keskustassa ajettavalla yleisöerikoiskokeella torstaiaamuna Suomen aikaa.

Katso alapuolelta, mitä Uuden-Seelannin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat