Quantcast

Hyundain WRC-talli jahtaa jo neljättä perättäistä voittoa – ”Auton luotettavuus on avainasemassa”

Hyundain WRC-talli lähtee kovassa vireessä torstaiaamuna Suomen aikaa käynnistyvään Uuden-Seelannin MM-ralliin.
Julien Moncet ja Thierry Neuville
Julien Moncet ja Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Korealaisvalmistaja otti historiansa ensimmäisen kolmoisvoiton pari viikkoa sitten ajetussa Kreikan MM-rallissa. Hyundai on vienyt nimiinsä kolme edellistä osakilpailua, sillä Suomessa ja Belgiassa ykköstilaa juhli Ott Tänak ja Kreikassa Thierry Neuville.

Hyvä menestys on tuonut koko tiimille lisää itseluottamusta todella hankalan alkukauden jälkeen.

– Vaikka emme ole koskaan kilpailleet Uudessa-Seelannissa, matkustamme sinne kovalla itseluottamuksella varustettuna ensimmäisen kolmoisvoittomme jälkeen. Tulos Kreikassa todisti automme kilpailukyvyn ja oli upea palkinto koko tiimille heidän kovasta työstään tällä kaudella, väliaikaisen tallipomon titteliä kantava Julien Moncet summaa.

– Soralla olemme ottaneet kolme tämän kauden neljästä voitosta. Varmasti kilpailu on taas kovaa ja kisa on haastava. Uskon, että auton luotettavuus on avainasemassa. Toivon, että pysymme samassa iskukyvyssä ja voimme taistella jälleen voitosta.

Edellisen osakilpailun Kreikassa voittanut Neuville ajaa Uuden-Seelannin sorateillä vasta toista kertaa pitkällä urallaan. Kisa nimittäin oli sivussa WRC-kalenterista kymmenen vuoden ajan. Kaudella 2012 Neuville ylsi Citroenilla Uudessa-Seelannissa viidenneksi.

– Olen aina unelmoinut, että saan ajaa siellä. Kun olin pieni, katsoin Colin McRaen ja Carlos Sainzin ajava niillä teillä. Minusta se on aina ollut WRC:n kaunein kisa, Neuville mehustelee.

– Olin onnekas, että sain ajaa siellä vuonna 2012. Tiellä on paljon irtosoraa ensimmäisillä vedoilla, mutta pitoa puolestaan on tosi paljon toisella lenkillä. Auton pitää olla tarkka ja vakaa.

Uuden-Seelannin MM-ralli starttaa torstaiaamuna Suomen aikaa Aucklandissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Uuden-Seelannin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat