Quantcast

Sebastien Loebin tiimi juhli Chilessä – McLarenin avausvoitto vietiin aikasakoilla

Sebastien Loebin ja Cristina Gutierrezin edustama X44-tiimi juhli voittoa Extreme E -sarjan kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Chilessä viikonloppuna.
Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez
Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez juhlivat Chilessä. Kuva: Extreme-E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

McLarenin Emma Gilmour ja Tanner Foust ajoivat ruutulipulle ensimmäisinä, mutta tiimin avausvoitto haihtui lopulta ilmaan, kun aikasakot tiputtivat kaksikon finaalin viimeiseksi.

Lopulta Loebin ja Gutierrezin voitto merkittiin tilastoihin reilun kuuden sekunnin erolla ennen Acciona Sainz -tiimin Carlos Sainzia ja Laia Sanzia. Hiljattain rallicrossin MM-sarjassa ensimmäisenä naisena podiumille yltänyt Klara Andersson oli palkintopallilla myös Extreme E -debyytissään, kun ruotsalainen ajoi parinsa Nasser Al-Attiyahin kanssa Chilessä kolmanneksi.

https://twitter.com/ExtremeELive/status/1574105350978125824

Sarjaa dominoineet Johan Kristoffersson ja Mikaela Åhlin-Kottulinsky eivät pystyneet osallistumaan finaaliin ollenkaan, vaikka kaksikko vei oman semifinaalin voiton. RXR-tiimin autossa oli jonkinlainen ohjelmistovika, mikä pakotti parivaljakon keskeyttämään.

Ruotsalaiskaksikko jatkaa kuitenkin sarjassa tuntuvassa johtoasemassa ennen Uruguayn Punta del Estessä ajettavaa kauden päätösosakilpailua marraskuun lopussa. Kristoffersson ja Åhlin-Kottulinsky ovat yhä 17 pisteen katkumatkalla ennen Loebia ja Gutierrezia.

RXR-tiimin johtajana toimii entinen formulakuski Nico Rosberg ja X44-tiimissä tallipäällikön titteliä kantaa nimellisesti Lewis Hamilton. Rosberg on nähty silloin tällöin paikalla Extreme E -sarjan kisoissa, mutta F1-sarjassa yhä tahkoava Hamilton ei paikalle ole ehtinyt.

Sarjan pronssitilassa ovat kiinni Chip Ganassi -tallin Kyle LeDuc ja Sara Price. Sainz ja Sanz vaanivat kuitenkin neljäntenä vain neljän pisteen päässä kolmostilasta.

Extreme E, Chilen osakilpailun tulokset:

1. X44 (Cristina Gutiérrez/Sébastien Loeb)   8.59,728
2. Acciona Sainz (Carlos Sainz/Laia Sanz)    +6,093
3. ABT Cupra (Klara Andersson/Nasser Al-Attiyah) +8,612
4. Chip Ganassi Racing (Kyle LeDuc/Sara Price) +10,159
5. McLaren (Emma Gilmour/Tanner Foust)     +18,935

Sarjan pistetilanne 4/5 osakilpailua:

1. RXR (Mikaela Åhlin Kottulinsky/Johan Kristoffersson) 83
2. X44 (Cristina Gutiérrez/Sébastien Loeb)       66
3. Chip Ganassi Racing (Kyle LeDuc/Sara Price)     61
4. Acciona Sainz (Carlos Sainz/Laia Sanz)        57
5. Andretti United (Timmy Hansen/Catie Munnings)    33
6. Xite Energy (Tamara Molinaro/Timo Scheider)     29

Lue myös nämä

 • Uusimmat