Sebastien Ogier käytti täydellisesti tilaisuutensa – ”Tämä oli aikamoista vuoristorataa”

Julien Ingrassia ja Sebastien Ogier. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Viisinkertainen rallimestari Sebastien Ogier palasi rytinällä taistelemaan myös tämän kauden MM-tittelistä ajettuaan voittoon Walesin MM-rallissa.

Ogier kuroi MM-sarjaa johtavan Hyundain Thierry Neuvillen eron seitsemän pisteeseen, kun kaksi osakilpailua on jäljellä.

– Fiilis on ihan mieletön. Tämä oli aikamoista vuoristorataa koko viikonloppu. Perjantaina tuntui, että olemme jo ulkona taistosta vaihdelaatikkovian takia. Säilytin kuitenkin uskoni ja taistelin loppuun asti. Se palkittiin ruhtinaallisesti, Ogier hehkutti.

Ogierille aukesi voittosauma, kun MM-taistossa niin ikään mukana oleva Toyotan Ott Tänak keskeytti lauantaina jäähdytinvikaan. Ranskalaismestari käytti tilaisuutensa täydellisesti.

– Rehellisesti sanottuna Ott meni omaa menoaan, mutta hänellä oli ongelmia eilen. En tietenkään olisi toivonut hänen keskeytystään. Hän oli ihan omalla planeetalla vauhdin osalta tänä viikonloppuna, Ogier tunnusti.

– Tällaista ralli kuitenkin on. Turkissa minä annoin hänelle voiton ja nyt se meni toisinpäin, Ogier naureskeli.

Fordilta Citroenille ensi kaudeksi vaihtava Ogier korosti kärsivällisyyden merkitystä.

– Aluksi näytti siltä, että toinen sija on se, mistä voimme taistella. Ottin keskeytyksen jälkeen tilanne muuttui. Minulla on ollut paljon huonoa tuuria, mutta nyt onni tuntui kääntyneen. Pitää jaksaa olla kärsivällinen.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö