Jari-Matti Latvalan voitoton kausi jatkuu – ”Se oli jo vähän näpeissä”

Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala
Miikka Anttila ja Jari-Matti Latvala seurasivat sivusta Sebastien Ogierin ja Julien Ingrassian voitonjuhlia. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvala nappasi kauden neljännen palkintosijansa rallin MM-sarjassa sunnuntaina päättyneessä Walesin osakilpailussa.

Tuurilainen johti kisaa sunnuntaina, mutta puolustava maailmanmestari Sebastien Ogier rynni kahdella viimeisellä erikoiskokeella voittoon. Lopulta kaksikon eroksi muodostui 10,6 sekuntia, kun Latvala hölläsi vauhtiaan päätöspätkällä.

– Lähdin kyllä aamulla sillä mielellä, että voitosta ajetaan loppuun asti. Kyllähän se oli jo vähän näpeissä, Latvala totesi Rallit.fille.

– Viimeisellä pätkällä yritin vielä, mutta pari kilometriä lähdöstä menin jo leveäksi ja osuin kanttariin. Sen jälkeen päätin rauhoittaa tilanteen.

Latvala otti sunnuntaiaamuna kauden ensimmäisen voittonsa Power Stage -erikoiskokeella. Toyota-kuski oli aamun soraerikoiskokeilla voittovauhdissa, mutta Ogier oli parempi kahdesti ajetulla Great Ormen asvalttipätkällä.

– Power Stagen hyökkäsin niin kovaa kuin mahdollista. Se onnistui ihan nappiin. Asvalttipätkä oli taas liian varovainen suoritus. Seb pääsi liian lähelle. Hän on juuri sellainen kuski, joka syttyy lisää, kun saa eroa kiinni, Latvala pohdiskeli.

– Jos olisin saanut kasvatettua eroa aamun sorapätkillä noin kuuteen sekuntiin, hän olisi varmaan antanut periksi. Nyt hän jostain kaivoi lisää suorituskykyä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat