Rallin venyminen pisti Jari-Matti Latvalan suunnitelmat uusiksi – ”Ehtii käydä kotona vaihtamassa vaatteet”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan rallitalli kasvatti etumatkaansa valmistajien MM-sarjassa Walesin osakilpailun myötä. Toyotan suomalaiskuskit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi nousivat kisan voittaneen Sebastien Ogierin seuraksi palkintokorokkeelle.

Latvala tunnusti, että tallipisteiden merkitys saattoi olla ratkaiseva tekijä, joka antoi Ogierille tilaisuuden voittaa. Ranskalaisen edustama M-Sport Ford on jo tipahtanut valmistajien MM-sarjassa Toyotan ja toisena olevan Hyundain kelkasta. Ogier sen sijaan taistelee kynsin ja hampain kuudennesta perättäisestä maailmanmestaruudesta.

– Totta kai tavoite oli taistella ja sain vetää täysillä. Takaraivossa kuitenkin oli, että myös toinen sija tarvitaan ja sekin on tärkeä. Ei sitä voinut heittää menemään. Silloin on pakko ottaa vain hallittuja riskejä, Latvala myönsi Rallit.fille.

– Sebillä oli tavallaan eri tilanne, kun Thierry (Neuville) nousi jo viidenneksi. Hän veti kaikki tai ei mitään -mentaliteetilla. Hänen oli pakko voittaa tai muuten mestaruustaisto olisi mennyt hankalaksi. Hän meni sillä tyylillä ja se toimi.

Walesin MM-rallin päätöserikoiskoe Great Orme viivästyi kaksi tuntia näytösajossa tapahtuneen moottoripyöräturman vuoksi. Tämä vaikutti Latvalan ohjelmaan rallin jälkeen.

– Lentosuunnitelmat menivät uusiksi. Pitäisi tänään jollain tavalla päästä Suomeen. Minulla on heti maanantaina iltapäivällä lento Espanjaan, jonne lähden testaamaan. Yritetään päästä ainakin Kööpenhaminaan asti tänään ja huomenna Helsinkiin. Siinä ehtii sitten pari tuntia käydä kotona vaihtamassa vaatteet, Latvala naurahti.

Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa 20 pisteen erolla ennen Hyundaita, kun ajamatta on kaksi osakilpailua.

Lue myös nämä