Quantcast

Toyota-tähti Ott Tänakille iso helpotus – ”Meillä ei ole enää varaa virheisiin”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak sai käännettyä kurssinsa parempaan suuntaan viikonloppuna ajetussa Chilen MM-rallissa.

Kahden heikommin menneen rallin jälkeen Tänak palasi takaisin palkintokorokkeelle ja suoraan korkeimmalle paikalle. Tänak teki dominoivan esityksen, sillä hän otti kärkipaikan haltuunsa perjantaiaamuna ja kuittasi voiton lopulta 23 sekunnin erolla Citroenin Sebastien Ogieriin.

– Olen helpottunut. Viikonloppu oli todella raskas. Näimme jo nuotituksessa, että olosuhteet ovat erittäin haastavat. Oli vaikeaa ajaa lähellä äärirajoja, mutta emme missään vaiheessa menneet liikaa rajan yli, Tänak kertoi.

Kuuntele alta Tänakin mietteet voitokkaan Chilen MM-rallin jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,262899″ ap mute ]

 

Ennen Chilen osakilpailua Tänak oli jäänyt MM-sarjan kärjestä 28 pistettä. Tänak paransi huomattavasti osakkeitaan ajettuaan kärkiajan rallin päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella, mistä hän sai viisi lisäpistettä. Tänak nousi MM-pisteissä kakkoseksi vain kymmenen pisteen päähän Ogierista.

– Olimme kokeneet isoja pettymyksiä parissa edellisessä kilpailussa. Se on positiivista, että pystyimme nousemaan sellaisesta tilanteesta. Tämä tulos oli erittäin tärkeä koko tallin motivaation kannalta. Nyt olemme takaisin taistossa. Meidän pitää jatkaa hommien tekemistä, eikä meillä ole enää varaa virheisiin, Tänak painotti.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan reilun kahden viikon kuluttua Portugalissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat