Quantcast

Sebastien Loebille heti järkyttävä takaisku Dakar-rallissa, Sainz paahtaa kärjessä

Rallilegenda Sebastien Loebin kilpailu ikonisessa Dakar-rallissa meni piloille heti alkutekijöissään.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: Marcelo Maragni / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo useampana vuotena Dakar-rallin voittoa tavoitellut Loeb aloitti sunnuntaina vahvasti, kun hän oli avausetapilla toinen. Heti maanantaina Saudi-Arabian aavikot kävivät kuitenkin Loebille kohtalokkaiksi.

Loeb ajautui ongelmiin 430 kilometriä pitkällä etapilla ja hävisi etapin voittaneelle Toyotan Nasser Al-Attiyahille liki puolitoista tuntia. Toki edessä on yhä rutkasti päälle 4 000 kisakilometriä, mutta Loebin nousu voittokamppailuun vaatii muilta kuskeilta huonoa onnea.

– Tänään oli ehdottomasti aika hyökätä, sillä etappi oli todella vaikea. Kiviä oli paljon ja navigaatio hankalaa. Meillä oli yksi rengasrikko etapin alussa, mutta sen jälkeen olimme kivikoissa varovaisia. Luulin, että kisan alku olisi helpompi, Al-Attiyah kommentoi etapin maalissa.

Loeb kärsi etapilla kolme rengasrikkoa, ja kun mukana oli vain kaksi varapyörää, joutui Loeb sekä kartturi Fabien Lurquin parsimaan yhden pyörän jollain tavalla ajettavaan kuntoon. Vauhti oli kuitenkin sen jälkeen kaukana huippumiesten kyydistä, joten eroa kärkeen tuli rutkasti.

Al-Attiyah nousi etappivoiton myötä kokonaiskisassa toiseksi. Sunnuntain etapin voittanut Audin Carlos Sainz jatkaa kisan kärjessä, mutta voittoa puolustava qatarilainen on vain reilun kahden minuutin päässä.

Kolmannella tilalle on noussut Century-kuski Matthieu Serradori ennen MD Rallyn yllättäjää Simon Vitsea. Toyotan Giniel de Villiers on viidentenä ennen saman automerkin Yazeed Al-Rajhia.

Kärkitaistosta tippui Loebin lisäksi myös Audin Mattias Ekström, joka hävisi maanantain etapilla kärjelle liki 40 minuuttia.

Dakar-rallissa on tiistaina luvassa 447 kilometriä pitkä etappi, joka kulkee Al Ulasta Ha´Ilin kaupunkiin. Yhteensä rallissa ajetaan 14 etappia.

Katso alapuolelta pieni kooste sunnuntain etapista. Kisan tulokset videon jälkeen.

Dakar-rallin kokonaistilanne 2/14 etapin jälkeen:

 1. Carlos Sainz     Audi   8.34,26
 2. Nasser Al-Attiyah  Toyota   +2.12
 3. Matthieu Serradori  Century  +24.55
 4. Simon Vitse     MD Rally +25.40
 5. Giniel de Villiers  Toyota  +26.38
 6. Yazeed Al-Rajhi   Toyota  +27.59
 7. Brian Baragwanath  Century  +32.13
 8. Martin Prokop    Ford   +35.24
 9. Stephane Peterhansel Audi   +36.08
10. 
Hank Lategan     Toyota  +39.52
----------------------
15. Mattias Ekström   Audi   +48.11
xx. Sebastien Loeb    BRX   +1.21,43

Lue myös nämä

 • Uusimmat