Sebastien Loeb kääntää rallimaailman huomion keskelle Atlanttia – ”Hän saa tästä hienon kokemuksen”

Ensi viikonloppuna ajettavassa Azorien rallissa nähdään varsin kova osallistujalista, vaikkei Atlantin valtamerellä sijaitsevilla saarilla tällä kertaa edes ajeta EM-pisteistä.
Sébastien Loeb
Sébastien Loeb. Kuva: Kin Marcin / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa norjalaiskuskit Andreas Mikkelsen ja Ole Christian Veiby sekä tshekkiläinen Erik Cais. Kovin nimi listalla on kuitenkin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb, joka ajaa Azoreilla Skodan ratissa.

Loeb kilpailee Azoreilla Skodan uudella RS Fabia Rally2 -autolla. Tshekkimerkin uusin kilpuri on ollut kaikista nopein auto kauden 2023 kolmessa ensimmäisessä MM-rallissa. Skodan ”ykköstiiminä” MM-sarjassa häärii saksalainen Toksport, joka vastaa myös Loebin auton huollosta Azoreilla.

– Tämä on meille suuri kunnia, koska Loeb on päättänyt valita meidän automme. Kyseessä on iso tilaisuus koko Toksportin historiassa, tallipomo Serkan Duru hehkuttaa Dirtfish-sivustolla.

– Olen varma, että hän saa tästä hienon kokemuksen ja voi ruksia yhden kohdan pois to-do-listalta nyt kun hän pääsee ajamaan Skodalla.

Loeb joutuu tosin hyppäämään Skodan puikkoihin varsin kylmiltään. Eilen tiistaina ranskalaisikoni pääsi hieman tutustumaan tulevaan kilpa-autoonsa.

– Aloitimme neuvottelemalla teknisistä jutuista ja siitä, miten hän ne haluaa. Pääsemme testaamaan tiistaina. Yritämme tietenkin tarjota hänelle parasta mahdollista palvelua. Uskon, että meillä on hyvä paketti kasassa viikonlopuksi, Duru summaa.

Azorien rallissa ajetaan perjantain ja lauantain aikana yhteensä 12 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 110 kilometriä.

Katso alapuolelta rallin EM-sarjan avauskisan suomalaisittain murheelliset ratkaisuhetket.

Lue myös nämä