Quantcast

Sebastien Loeb häkeltyi itsekin – ”Ei ollut mitään ajatusta”

Sebastien Loeb teki sunnuntaina Monte Carlon MM-rallissa sellaisen tempun, johon kaikki eivät uskoneet.
Sebastien Loeb ja Isabelle Galmiche
Sebastien Loeb ja Isabelle Galmiche. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb, 47, teki täksi vuodeksi paluun Monteen M-Sport Fordin kalustolla. Ranskalaiskonkari löysi loistavasti yhteisen sävelen uuden Ford Puma Rally1 -hybridiauton ratissa ja kuittasi lopulta kisan voiton ennen Toyotan Sebastien Ogieria.

Ikä on vain numero – tämä sanonta pitää erittäin hyvin kutinsa Loebin kohdalla.

– En osannut uskoa tätä, Loeb hämmästeli itsekin.

– MM-sarjassa on todella kova taso. Ajoin edellisen täyden kauteni kymmenen vuotta sitten. Viime vuosina en ole ajanut kovin paljon ralleja, joten en osannut odottaa mitään.

Rallin MM-sarjan pääluokassa kilpaillaan tästä vuodesta eteenpäin uusilla hybridikilpureilla. M-Sport Ford osoitti Monte Carlossa, että Puma on äärimmäisen kilpailukykyinen.

– Minulla ei ollut mitään ajatusta, missä vauhdissa voisimme olla. Testipätkä näytti jo hieman suuntaa, kun olin nopein ensimmäisillä vedoilla.

– Kilpailussa pystyin taistelemaan hyvin Ogieria vastaan, vaikka hän oli tosi vahva etenkin lauantaista eteenpäin.

Kilpailun ratkaisu nähtiin viimeistä edellisellä erikoiskokeella, kun rallin kärjessä ollut Ogier kärsi rengasrikon.

– Yritin tänään kaikkeni kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella. Lopulta nousin johtoon erinäisten vaiheiden jälkeen. Tämä on upea hetki minulle, ranskalaislegenda fiilisteli.

Loeb osoitti jälleen kerran, että hän taitaa Monten metkut. Moni pääluokan kuskeista ajautui ongelmiin, mutta Loeb piti Fordin varmasti tiellä ja otti kahdeksannen ykköstilansa klassikkokisassa.

– Minulle ei tullut mitään virheitä, ja myös etuautoryhmäni teki hyvää työtä. Kaikki meni täydellisesti, MM-sarjan kaikkien aikojen vanhin osakilpailuvoittaja summasi.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, ajaako Loeb tällä kaudella vielä muita kisoja M-Sportin Fordilla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat