Quantcast

Kalle Rovanperälle valtava helpotus – ”Uimme melko syvissä vesissä”

Kalle Rovanperä aloitti rallikauden 2022 neljännellä sijalla Monte Carlon MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tulos oli oivallinen, sillä kaksi ensimmäistä ajopäivää Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen olivat kaukana kärjen vauhdista. Jopa Rally2-luokituksen autot kiilasivat suomalaisparivaljakon edelle.

Perjantai-iltana ja varsinkin lauantaina Rovanperä löysi kuitenkin luoton tekemiseensä. Huollossa tehtiin isoja muutoksia uuteen GR Yaris Rally1 -kilpuriin.

– Aika paljon on positiivisempi fiilis nyt kuin kisan alussa. Uimme melko syvissä vesissä. En ihan ensimmäisenä iltana uskonut, että voimme näin hyvin nousta. Pakko olla tyytyväinen, että pystyimme noin paljon autoa parantamaan. Sitä kautta pääsin itsekin uuden auton kanssa sinuiksi, Rovanperä summasi kisan jälkeen.

– Enemmän se muutos tuli auton puolelta. Teimme isoja muutoksia joka päivä ja auto parani koko ajan. Saimme tiimiltä hyviä vaihtoehtoja, joita sitten insinöörin kanssa mietimme. Ne muutokset onnistuivat.

Rovanperä nappasi kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta täydet viisi lisäpistettä. Täyden kauden ajavista kuskeista Rovanperä on korkeimmalla MM-taulukossa, kun edellä ovat vain Montessa juhlinut Sebastien Loeb ja toiseksi jäänyt Sebastien Ogier. Multimestarit ajavat kuitenkin vain valikoituja MM-ralleja tänä vuonna.

Mestaruustaisto alkoi siis Rovanperän osalta hienosti, mutta nuori mies ei mieti asiaa.

– Yksi ralli on ajettu ja monta jäljellä. En edes tiedä, montako kisaa meillä on tänä vuonna. Yritetään toki jatkaa samalla tavalla, Rovanperä kuittasi.

Rovanperää 26 vuotta vanhempi Loeb teki Montessa historiaa. Helmikuussa 48 vuotta täyttävä Loeb on nyt kautta aikain vanhin osakilpailuvoittaja MM-sarjassa. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Ruotsin Björn Waldegard, joka oli 46-vuotias voitettuaan Keniassa vuonna 1990.

– Kova veto Loebilta. Kyllä minä odotin, että hän varmasti ajaa hyvin. Ford näytti hyvältä, mitä katsoin testivideoita. Tiedossa oli, että hänellä on vielä homma hallussa, kun on ajanut kuitenkin paljon. Silti ihan huikea veto, koska näitä kisoja hän on niin vähän ajanut viime aikoina, Rovanperä ylisti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat