Quantcast

Jari-Matti Latvala huikkasi Sebastien Loebille mielenkiintoisen idean

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala ei voinut kuin hämmästellä ranskalaiskonkari Sebastien Loebin huikeaa paluuta rallin MM-sarjaan.
Jari-Matti Latvala ja Sebastien Loeb
Jari-Matti Latvala ja Sebastien Loeb. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Helmikuussa 48 vuotta täyttävä Loeb oli sunnuntaina päättyneen Monte Carlon MM-rallin valtias. M-Sport Fordin Puma Rally1 -hybridiautolla ajanut Loeb piti nuorempiaan pilkkanaan ja kuittasi voiton kymmenen sekunnin erolla Toyotan Sebastien Ogieriin.

Latvala kävi rehdisti onnittelemassa Loebia, jonka edellisestä MM-rallista oli ehtinyt vierähtää miltei puolitoista vuotta.

– Onneksi olkoon. Ihan uskomattoman vaikuttava suoritus. Näytit huikeaa vauhtia, upeaa työtä, Latvala onnitteli ranskalaislegendaa Monacon satamassa.

Loebia 11 vuotta nuorempi Latvala heitti samalla ilmoille mielenkiintoisen idean.

– Minunkin täytyy varmaan tulla ajamaan vielä muutamaan MM-ralliin, Latvala hekotteli Loebille.

– Rehellisesti sanottuna olisi hienoa nähdä sinut vielä muutamassa MM-rallissa, tallipomo huikkasi vielä perään.

Loeb nappasi voitollaan uuden ennätyksen MM-sarjassa.

– Hän on kaikkien aikojen vanhin MM-rallin voittanut kuljettaja tällä hetkellä. Aika huikea saavutus. En olisi uskonut, että se ennätys menee rikki, Latvala äimisteli.

– Se kertoo, miksi hän on yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari. Vaikka ikää on tullut lisää, hän silti pystyy nousemaan tuolle tasolle. Kaikki eivät tuohon pysty.

Loeb nousi kilpailussa ykköseksi ennen viimeistä erikoiskoetta, kun Ogier kärsi rengasrikon ja menetti ratkaisevasti aikaa. Ogier otti vielä kisan päättäneellä Power Stagella kymmenen sekunnin aikasakon vilppilähdöstä, mikä ratkaisi kisan lopullisesti hänen maanmiehelleen.

– Totta kai on hieman pettynyt fiilis. Olimme niin lähellä ja meillä oli kortit voittoon. Mutta tällaista on moottoriurheilu. Ogier yritti kaikkensa, mutta ei nyt ollut onnenkantamoista mukana, Latvala totesi.

Toyota sai tärkeää informaatiota kilpailusta. Tallin uudessa GR Yaris Rally1 -autossa piisaa riittävästi vauhtia kilpailijatiimejä vastaan.

– Tiedämme nyt, että auto on suorituskykyinen. Teknisesti meillä ei ollut ongelmia. Tiedämme, että pystymme kamppailemaan voitoista seuraavissakin ralleissa, Latvala summaili.

Latvala nosti esiin myös Kalle Rovanperän suorituksen. Nuori suomalainen oli aivan yössä kilpailun alussa, mutta lauantaina ja sunnuntaina vauhti oli toista luokkaa. Rovanperä nousi kilpailussa lopulta neljänneksi ja otti viisi lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta.

– Kalle oli ajollisesti siinä mielessä paras, että hän nosti eniten tasoaan rallin aikana. Rally2-autotkin menivät käytännössä kovempaa perjantaina, mutta sitten vauhti nousi. Se ei ole helppoa, että nostaa noin paljon vauhtia tekemättä virheitä. Sitä arvostan erittäin suuresti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat