Quantcast

Sebastien Loeb ei puolusta sensaatiomaista temppuaan – sulkeutuiko ovi lopullisesti Fordin ohjaamoon?

Sebastien Loeb ei kilpaile rallin MM-kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa kuukauden kuluttua.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Loeb, 48, voitti tämän vuoden tammikuussa sensaatiomaisesti Monte Carlon klassikkokilpailun M-Sport-tallin Ford Puma Rally1 -autolla. Samalla hänestä tuli historian vanhin MM-osakilpailun voittaja.

M-Sport on ilmoittanut, että se haluaisi hyödyntää yhdeksän kertaa maailmanmestaruuden voittaneen Loebin palveluksia myös kaudella 2023. Konkarikuljettaja ei ole kuitenkaan puolustamassa voittoaan Montessa tammikuussa.

Monte Carlon rallin järjestäjät ovat vahvistaneet, että kisan lähtöviivalla on kolme Ford Puma Rally1 -autoa. Näistä kaksi on varattu Ott Tänakille ja Pierre-Louis Loubet’lle, jotka ajavat ensi vuonna kaikki osakilpailut M-Sport Fordin kuljettajina.

Belgialaisen La Derniere Heure -lehden mukaan kolmas Puma-kuljettaja kreikkalainen liikemies Jourdan Serderidis, joka asuu Belgiassa. Lehden mukaan M-Sport ei päässyt sopimukseen Red Bullin kanssa, jonka tukemana Loeb olisi voinut startata kilpailuun.

Loebin osallistumisen edessä oli toinenkin mutka. Loeb starttaa vuodenvaihteessa Dakar-ralliin, joka päättyy sunnuntaina 15. tammikuuta. Monte Carlon MM-rallin nuotitus alkaa jo seuraavana päivänä maanantaina.

Siitä ei ole toistaiseksi tietoa, voiko Loebille vielä avautua tilaisuus osallistua yksittäisiin MM-ralleihin Pumalla kaudella 2023. Tänä vuonna ranskalainen ajoi neljään osakilpailua Fordilla. Tänakin pestaaminen ei tullut brittitiimille halvaksi, ja Loebinkin ajattamiseen tarvittaisiin pitkä penni.

Mikäli belgialaisaviisin tiedot pitävät paikkansa, brittikuljettaja Gus Greensmithiäkään ei nähdä Puman puikoissa Montessa. Greensmith on ajanut koko MM-uransa M-Sportin kalustolla.

Greensmith, 25, on nyt katsellut ajopaikkaa myös brittitiimin ulkopuolelta. Rallit.fi uutisoi viikonloppuna, että Greensmith on käynyt Toyotan kanssa keskusteluja GR Yaris Rally1 -auton vuokraamisesta osaan ensi kauden MM-ralleista.

Lue lisää: Vetääkö WRC-kuski todellisen ässän hihastaan ja loikkaa Toyotan Rally1-auton rattiin?

Monte Carlon MM-rallin osallistujalista julkistetaan 9. tammikuuta. Kilpailuun on ilmoittautunut kaikkiaan 75 autokuntaa, joista kymmenen on Rally1-autoja.

Katso alta, kuinka maailmanmestari Kalle Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa Keski-Suomessa viime viikolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat