Quantcast

Vetääkö WRC-kuski todellisen ässän hihastaan ja loikkaa Toyotan Rally1-auton rattiin?

Pitkään Fordilla rallin MM-sarjassa kilpailleen Gus Greensmithin ensi vuoden suunnitelmia ei ole vielä vahvistettu.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikuski Greensmith, 25, on kilpaillut MM-sarjassa vain Fordin kilpureilla. Greensmith on kuulunut M-Sport Fordin ykköstiimiin jo useamman vuoden ja samalla hän on tuonut tallille mukanaan taloudellista tukea.

M-Sport Ford on vahvistanut ensi vuodelle toistaiseksi kaksi kuljettajaa. Hyundain jättänyt Ott Tänak ajaa tallin ykköskuljettajana ja hän saa rinnalleen Pierre-Louis Loubet’n, joka kilpailee ensimmäistä kertaa kauden jokaisessa kisassa.

M-Sport vahvisti aiemmin tällä viikolla Loubet’n sopimuksen. Monet odottivat, että brittitiimi olisi samalla vahvistanut myös Greensmithin jatkon tiimissä, mutta näin ei käynyt.

Tähän on yksi merkittävä syy: Rallit.fin tietojen mukaan Greensmith on käynyt ajopaikasta neuvotteluja Toyotan WRC-tallin kanssa.

Toyota on jo lukinnut tehdastiiminsä miehistön ensi vuodelle, mutta tallilla on myös tarjota vuokralle Toyota GR Yaris Rally1 -auto noin puoleen ensi kauden kisoista. Greensmith on taustajoukkoineen pohtinut, voisiko hän saada Toyotalta käyttöönsä kilpailukykyisemmän paketin kuin M-Sportilta.

M-Sport ei ole täysiverinen tehdastalli, mikä on heijastunut tallin taloudellisiin resursseihin. Viime kausina Ford-kuljettajat ovat saaneet vähemmän testiaikaa kilpurissa kuin Toyotan ja Hyundain tehdastiimien pilotit.

Toyotan päämaja sijaitsee Jyväskylässä ja tallilta löytyy hyvä testialue Keski-Suomesta. Greensmithillä on itse asiassa jo entuudestaan side Jyväskylään: hänen kihlattunsa on kotoisin Suomen rallipääkaupungista.

Toyota ei ole aiempina kausina vuokrannut autoaan näin laajamittaisesti kuin sillä on tarkoitus ensi vuonna. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti marraskuussa, että GR Yaris on vuokrattavissa niihin kisoihin, joissa Sebastien Ogier ei ole mukana.

MM-kausi 2023 käynnistyy kuukauden kuluttua Monte Carlon osakilpailulla, jonka ilmoittautuminen päättyi perjantaina. Nähtäväksi jää, ajaako Greensmith kilpailussa Ford Pumalla vai seuraako hän sivusta kauden avauksen ja hyppää Toyota GR Yariksen rattiin helmikuisessa Ruotsin MM-rallissa.

Katso alta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa Keski-Suomessa aiemmin tällä viikolla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat