Sebastien Loeb aloitti valmistautumisen ralliin, jossa hän järjesti sensaation vuosi sitten

Sebastien Loeb. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb palaa yli neljän kuukauden paussin jälkeen MM-sarjaan, kun kauden seuraava osakilpailu ajetaan Espanjassa parin viikon kuluttua.

Loeb teki vuosi sitten sensaatiomaisen tempun juuri Katalonian MM-rallissa, jossa kilpaillaan sekä soralla että asvaltilla. MM-sarjaan kolmen kilpailun mittaisen Citroen-paluun tehnyt Loeb voitti kilpailun 2,9 sekunnin Sebastien Ogieriin, joka kruunattiin kauden päätteeksi mestariksi. Loebille kisa oli viimeinen Citroenin ratissa.

Loeb aloitti tällä viikolla valmistautumisen Katalonian ralliin testaamalla Hyundain i20 WRC -autoa sekä soralla että asvaltilla. Voit katsoa videot Loebin testeistä alapuolelta.

Soralla (juttu jatkuu videoiden jälkeen):

 

Asvaltilla:

 

– Tutkimme kaikkia mahdollisia ratkaisuja, jotta valloittaisimme valmistajien mestaruuden. Hyundai i20 Coupe WRC on tappava ase. Ajamme viimeisen lämmittelyn Rally Ciudad de Granadassa kymmenen päivän päästä ja sitten palaamme MM-sarjaan auttamaan Hyundai Motorsportia, Loeb kertoi Facebookissa.

Loeb ajoi edellisen MM-osakilpailunsa touko-kesäkuun vaihteessa Portugalissa. Sen jälkeen hän on kilpaillut kolmessa pienemmässä rallissa Ranskassa ja Italiassa. Ensi viikolla järjestettävässä Ciudad de Granada -rallissa hän ajaa Hyundain WRC-autolla.

Katalonian osakilpailu on Loebin kuudes MM-ralli tällä kaudella. Ranskalaiskonkarin on tarkoitus ajaa kuusi MM-rallia myös ensi kaudella Hyundain kuljettajana.

Loeb on Katalonian MM-rallin menestynein kuljettaja. Hän on voittanut kilpailun peräti yhdeksän kertaa.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja