Emil Lindholmilla edessä uusi kokemus MM-rallissa – ”Aika huikeata”

Mikael Korhonen ja Emil Lindholm. Kuva: Marko Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholm, 22, ja Mikael Korhonen, 33, osallistuvat reilun kahden viikon kuluttua ajettavaan rallin MM-osakilpailuun Espanjassa.

Kyseessä on Lindholmin ajajauran neljäs MM-ralli nelivetokalustolla ja ensimmäinen MM-osakilpailu Espanjassa.

Suomalaiskaksikko starttaa reitille GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5:lla, jonka huollosta vastaa Printsport-talli.

– Aika huikeata. Yhteistyökumppanimme panostivat vielä tähän kauteen lisää ja he toteuttivat toiveemme ja lähtivät vielä tätä viimeisintä projektia tukemaan. Todella iso kiitos tästä kuuluu heille, Lindholm kertoo tiedotteessa.

Lue myös: Kuusi suomalaiskuljettajaa Katalonian MM-ralliin – Lindholm yllättäen mukana

Lindholm ja Korhonen ovat kahtena edellisvuotena käyneet nuotittamassa Katalonian MM-rallin reitin, joten ennakkoon on jo tiedossa, mitä odottaa.

– Yhtä erikoiskoetta lukuun ottamatta meillä on reitiltä nuotit jo olemassa. Edessä on minulle ensimmäinen tämäntyyppinen ralli, jossa avauspäivä ajetaan soralla ja kaksi seuraavaa kilpailupäivää asvaltilla.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Huollolla on rallin avauspäivän päätteeksi 75 minuuttia aikaa muuttaa auto sorasäädöistä asvalttiralliautoksi. Jousitus vaihtuu, auton korkeus ja geometria muuttuvat.

– En ole Volkswagenilla ajanut asvaltilla kuin Jyväskylän Harjulla sorapyörillä. Uskon kuitenkin, että kaikki onnistuu ja menee hyvin. Rallin soratiet ovat paikoin todella kovapintaisia ja asvalttitiet sellaisia jouheita. Tavoitteemme on päästä rallin maaliin, välttää virheitä ja kerätä eteläeurooppalaisista sora- ja asvalttiteistä mahdollisimman paljon kokemusta, Lindholm suunnittelee.

Kauden viimeistä edellinen rallin MM-osakilpailu ajetaan 24.-27. lokakuuta.

Jaa uutinen