Esapekka Lappi petti tiimin odotukset Walesissa – ”Odotimme heiltä enemmän”

Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Citroenin Esapekka Lapin Walesin ralli sujui viime viikonloppuna mollivoittoisesti, kun pieksämäkeläinen joutui keskeyttämään jo perjantaina ulosajon vuoksi.

Lappi kuitenkin jatkoi lauantaina Ralli2-säännön turvin, mutta mahdollisuudet hyviin sijoituksiin olivat menneet. Suomalaiskuski sai lohtua kisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta, jolla Lappi oli kolmanneksi nopein saalistaen kolme MM-pistettä.

– On se tietenkin pettymys, kun on poissa pelistä jo perjantaina. Oli viikonlopussa kuitenkin jotain positiivisia juttuja. Opin ainakin paljon. Olin jatkuvasti yllättynyt automme suorituskyvystä, vaikka ajoimme testit ihan kuivissa olosuhteissa, Lappi sanoi.

Lapin tallikaveri Sebastien Ogier ajoi Walesissa kolmanneksi, mikä oli kuitenkin iso pettymys, sillä MM-sarjan johtaja Ott Tänak voitti Toyotallaan karkelot. Citroenin tallipomo Pierre Budar myönsi, että hän odotti varsinkin suomalaissuojatiltaan enemmän. Lapin tehtävänä on tukea Ogierin mestaruustaistelua kaikin keinoin, mutta Walesissa homma meni täysin pipariksi.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Me odotimme enemmän Esapekalta ja Jannelta (Ferm), mutta he olivat toisaalta vähän epäonnisia, sillä marginaalinen virhe ajolinjassa osui juuri väärään paikkaan, Budar totesi.

– Näimme myöhemmin, että he olivat hyvässä vauhdissa ja olisivat voineet saada hyvän tuloksen Walesista. Tässä mutaisessa rallissa tarvitaan kuitenkin kokemusta, jotta osaa lukea pidon vaihtelut. Sitä Esapekka ja Janne edelleen etsivät.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö