Sami Pajarille upea luokkavoitto Suomen MM-rallista – ”Mielettömän upea fiilis!”

Sami Pajari on voittanut WRC2-luokan Suomen MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: @world
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rally2-autoista edelle livahti ruotsalaislupaus Oliver Solberg, joka ei kuitenkaan ajanut pisteistä Keski-Suomessa. Pajari jätti taistelun kesken Solbergia vastaan lauantaina iltapäivällä, kun Jari Huttunen keskeytti.

Pajarille voitto WRC2-luokassa oli uran ensimmäinen ja se nosti nuoren lahtelaisen jopa taisteluun luokan mestaruudesta tällä kaudella. WRC2-luokassa jokainen kuski voi nimetä kauden aikana seitsemän pistekisaa, joista kuuden parhaan tulokset lasketaan lopullisiin pisteisiin. Pajarilla on vielä kaksi pistekisaa jäljellä tänä vuonna.

– Fiilis on mielettömän upea. Isot kiitokset kaikille. Nyt tuntuu, että pitää kiitellä joka rallin jälkeen, mutta olen todella tyytyväinen, että olen tässä tilanteessa. Viikonloppu sujui täydellisesti, Pajari sanoi.

– Voitto kotikisassa, niin ei paljon huonommin voisi mennä. Tästä on tosi hienoa jatkaa tuleviin kilpailuihin, Pajari jatkoi.

Solberg voitti Rally2-autojen koitoksen puolen minuutin erolla ennen Pajaria, mutta pisteillä nuorta miestä ei siis palkittu. Solberg oli myös Power Stagen nopein yhdessä Nikolai Grjazinin kanssa.

– Olihan tämä pieni möhläys, kun emme ajaneet tällä pisteistä. Suomi ei ole kuitenkaan ollut minulle aiemmin hyvä kisa. On kuitenkin hienoa, että pystyimme lyömään kaikki suomalaiset. Olen tosi onnellinen, Solberg totesi.

Ranskalainen Adrien Fourmaux ajoi Solbergin ja Pajarin jälkeen kolmanneksi parhaiten. Eroa kärkeen tuli reilu minuutti. Ford-kuskin vauhti on kauden aikana ollut kohdillaan, mutta tulokset ovat jääneet monista eri syistä piippuun.

– Täytyy sanoa, että kaikki on toiminut hienosti, eikä autossa ollut mitään ongelmia koko viikonlopun. Olemme tietenkin erittäin onnellisia. Podium on varmasti hieno palkinto koko tiimille. On aika hienoa taistella suomalaiskuskeja vastaan heidän kotiteillään, Fourmaux hehkutti.

Grjazin oli Rally2-autoista neljänneksi nopein ennen norjalaista Andreas Mikkelsenia ja puolustavaa Suomen mestaria Mikko Heikkilää.

Rally2-luokan lopputulokset:

 1. Oliver Solberg Skoda 2.42.44,9
 2. Sami Pajari   Skoda   +30,1
 3. Adrien Fourmaux Ford   +1.03,9
 4. Nikolai Grjazin Skoda  +1.37,9
 5. A. Mikkelsen  Skoda  +2.01,6
 6. Mikko Heikkilä Skoda  +2.30,7
 7. Geog Linnamäe  Hyundai +2.47,3
 8. Lauri Joona   Skoda  +3.14,3

Lue myös nämä

 • Uusimmat