Kalle Rovanperän johto suli tuntuvasti – katso rallin MM-sarjan pistetilanteet

Elfyn Evans ja Thierry Neuville harppasivat lähemmäksi rallin MM-sarjaa johtavaa Kalle Rovanperää.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomen MM-ralliin suurimpana suosikkina startanneella Rovanperällä oli MM-taulukossa 55 pisteen etumatka Evansiin ennen kotikilpailuaan. Toyota-kuljettaja Rovanperän pistejahti Jyväskylässä päättyi perjantaina rajuun ulosajoon.

Tämä avasi Evansille ja Neuvillelle tilaisuuden supistaa tuntuvasti Rovanperän pistejohtoa. Evans ajoi lopulta Suomessa voittoon ja nappasi vielä täydet lisäpisteet sorakisan päättäneeltä Power Stage -erikoiskokeelta.

Lue myös: Elfyn Evans komeaan voittoon ja harvalukuiseen kerhoon Suomen MM-rallissa – Suninen paras suomalainen

Neuville puolestaan sijoittui toiseksi keskisuomalaisilla sorateillä. Hyundai-kuskin pottiin tuli vielä neljä lisäpistettä Powerin kakkossijasta.

Suomen MM-rallin päätteeksi Rovanperän etumatka Evansiin on enää 25 pistettä – eli saman verran kuin yhdestä rallivoitosta saa pisteitä. Neuville on puolestaan 36 pistettä suomalaismestaria jäljessä.

M-Sport Fordin Ott Tänak jatkaa MM-sarjassa neljäntenä, Toyotan Sebastien Ogier viidentenä ja Hyundain Esapekka Lappi kuudentena. Tänak ja Lappi keskeyttivät tämän viikonlopun kisassa, kun taas Ogier jätti vauhdikkaan rallin kokonaan väliin.

Tästä kaudesta on ajamatta vielä neljä osakilpailua. Vaikuttaa siltä, että mestaruudesta tulee Rovanperän, Evansin ja Neuvillen välinen kauppa, sillä Tänak on jäänyt kärjestä jo 66 pistettä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan kuukauden kuluttua Kreikassa, missä Rovanperällä on jälleen epäkiitollinen tehtävä toimia aura-autona kisan avauspäivänä. Kreikan rajussa sorarallissa ensimmäinen auto kärsii yleensä huomattavasti enemmän lähtöpaikastaan kuin vaikkapa Suomessa.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Suomen MM-rallissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat