Sami Pajarille pettymys Sardinian MM-rallissa – ”Nyt on pizzan ja jäätelön aika”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: M-Sport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan JWRC-luokassa kilpaileva Sami Pajari ajoi viidenneksi luokassaan sunnuntaina päättyneessä Sardinian MM-rallissa. Tulos oli pieni pettymys, sillä edellinen heikoin sijoitus oli helmikuisen Ruotsin rallin neljäs tila. 

Virossa syyskuussa Pajari ja kartanlukija Marko Salminen ylsivät toiseksi. JWRC-kauden neljäs kisa ajetaan Belgiassa marraskuussa. Kolme parasta tulosta lasketaan loppupisteisiin mestaria ratkaistaessa.

Perjantaina ajettiin kuusi erikoiskoetta ja JWRC-luokan seitsemästä startanneesta autokunnasta peräti neljä oli keskeyttänyt jo neljän ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Myös sarjan johdossa startannut, edellisessä Viron osakilpailussa voiton ottanut Latvian Martins Sesks joutui keskeyttämään vetoakselin hajottua neljännellä erikoiskokeella.

Yötauolle saavuttiin Ruotsin Tom Kristenssonin johdolla, jolle Viron osakilpailun keskeytyksen myötä voitto olisi äärimmäisen tärkeä. Pajari oli kilpailussa toisena noin 50 sekuntia kärkipaikasta, päivän viidennellä pikataipaleella ohjaustehostin oli aiheuttanut pientä ylimääräistä murhetta.

 – Onnistuimme ajamaan pari pohja-aikaa ja opin lisää siitä kuinka täällä ajetaan. Viidennellä pätkällä ohjaustehostimeen iski häiriö ja jouduimme kahdesti käyttämään virrat pois nollataksemme vikatilan. Isossa kuvassa tällä ei kuitenkaan ole merkitystä, olen tyytyväinen avauspäivään, tuumaili Sami Pajari yötauolle siirryttäessä.

Lauantain kuuden erikoiskokeen lenkille oli kaikki luokan ajokit saatu jälleen kuntoon. Suomalaiskaksikolle onni käänsi selkänsä heti aamusta, kun Ford Fiesta Rally4 jäi heti avauspätkälle vetoakselin katkettua noin kilometrin ajon jälkeen. Tämä tiesi sitä, että sunnuntaina kilpailu jatkuisi Ralli 2 -säännöllä ja aikaero kärkeen kasvaisi 60 minuutilla.

– Ei sunnuntaille ole muita tavoitteita kuin koittaa napsia erikoiskoevoitoista saatavia lisäpisteitä, kertoi sijalta 6 sunnuntaihin startannut Pajari.

Pajari täräytti pohja-ajan sunnuntain pätkille  ja saa kilpailusta viidennen sijan tuoman kymmenen pisteen lisäksi viisi pistettä erikoiskoevoitoista.

– Viimeinen pätkä tultiin niin kovaa, että on todellinen ihme, että auto kesti sen, kommentoi kartanlukija Salminen kilpailun jälkeen.

– Vaikean lauantain jälkeen sunnuntaina osoitettiin hyvää vauhtia ja paljon tuli tärkeää oppia kilpailun aikana. Nyt on pizzan ja jäätelön aika, jatkoi nälkäisesti pisteitä koko sunnuntain jahdannut Pajari vieressä.

Pistetilanne marraskuun puolivälin jälkeen ajettavaan Belgian Ypres-ralliin lähdettäessä on Sesks 68, Kristensson 58, Pajari 54 pistettä. Belgiassa ajetaan 23 erikoiskoetta ja onkin mahdollista, että erikoiskokeiden voitoista saatavat pisteet ovat lopulta ratkaisevia.

Asfalttituntuman hakemiseksi Pajari ja Salminen ovat ilmoittautuneet parin viikon kuluttua Belgiassa ajettavaan Hemicuda-ralliin, joka ajetaan Pohjanmeren tuntumassa Koekelaren kaupungin ympäristössä.

Lue myös nämä