Tommi Mäkinen myönsi rehdisti: Tietenkin olemme pettyneitä

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli nousi valmistajien MM-sarjan johtoon, kun tiimi otti kaksoisvoiton sunnuntaina päättyneessä Sardinian rallissa Dani Sordon ja Thierry Neuvillen toimesta. 

Toyotan Sebastien Ogier menetti toisen sijansa päätöserikoiskokeella, kun Neuville nousi sekunnin turvin ohi. Kuljettajien MM-sarjaa johtava Elfyn Evans oli neljäs.

Hyundai johtaa MM-sarjaa nyt seitsemän pisteen turvin ennen Tommi Mäkisen johtamaa Toyotaa. Ajamatta on vielä Belgian ja Monzan asvalttirallit.

– Kisan päätöspäivä oli kyllä mielenkiintoinen. Tietenkin olemme pettyneitä, että lopputulos ei ollut meille mieluinen. Seb teki hienoa työtä aamulla ja kuroi eroa kärkeen. Taistelu oli huikeaa. Erot jäivät kärjessä pieneksi. Me kuitenkin hävisimme aikaa jo perjantaina, kun aurasimme tietä, Mäkinen muistutti.

– Siihen huomioiden sekä Seb että Elfyn tekivät hienoa työtä ja saivat meille tärkeitä pisteitä. Me voimme olla luottavaisia loppukauden asvalttikisojen suhteen, Mäkinen jatkoi.

Toyotan tiimille kilpailu oli muutenkin hankala. Kalle Rovanperä keskeytti kisan ulosajoon lauantaina. Japanilaiskuski Takamoto Katsuta koki saman kohtalon sunnuntaina.

Rallin MM-sarja jatkuu Belgiassa marraskuun puolivälin jälkeen.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin parhaista paloista sunnuntailta. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,352399″ ap mute]

Lue myös nämä