Sami-Matti Trogen sai oppia rallicrossin rajuudesta

Sami-Matti Trogen vauhdissa. Kuva: Hal Ridges/RX Academy.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

RX Academyn kuljettajat saivat tulikasteensa jäisessä lumirännissä kilpailemisesta, kun Rallycross on Ice -sarja avasi kilpailukauden. Lohjalainen Sami-Matti Trogen oli alkuerissä hyvässä vauhdissa, mutta semifinaalissa kontaktilajin rajuus yllätti ensimmäistä kilpailua piikkirenkailla ajaneen nuorukaisen.

Kilpailussa ajettiin kolme alkuerää, kaksi semifinaalia ja finaali. Trogenin tulokset alkueristä lupasivat hyvää ja ensimmäisessä hän oli kolmanneksi nopein. Seuraavassa alkuerässä lähtö onnistui hyvin ja siitä tuli voitto. Kolmannessa alkuerässä vauhti ei ollut edellisten tasolla, mutta lopputuloksena tyydyttävä neljäs sija.

Oli mahtavaa päästä taas ajamaan kilpaa. Ja kun kisapaikalle päästiin, fiilis kohosi entisestään. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, oli pakkasta ja valkoista hankea. Varikko oli hienosti rakennettu. Me kaikki kilpailijat olimme samassa isossa teltassa autoinemme. Alkuerissä piti vähän hakea sitä lähtöä ja olihan se aika vaikeaa, mutta toisessa startissa onnistuin hyvin. Kaiken kaikkiaan todella hienosti järjestetty kilpailu.

Semifinaaliin lähdettiin kolmesta rivistä ja Trogen oli toisessa ruudussa. Takarivin kuljettajat pääsivät matkaan vauhdikkaimmin.

Kakkospaikka semissä ja ajattelin, että lähtöpaikka on hyvä. Mutta kattia kanssa, takarivi tuli muutaman metrin ajon jälkeen rinnalle ja sujahti ohi. Jäätiin Oliverin (norjalainen toisen polven autourheilija Oliver Solberg) kanssa siihen katselemaan kun toinen Oliver (englantilainen Oliver Bennett) puhalsi piikkiin ja karkuun. Ekassa mutkassa kolahti, kaveri tööttäsi takakulmaan niin, että lokasuoja taittui kiinni renkaaseen ja meteli hytissä oli melkoinen, Trogen summaa.

– Olin kuitenkin toisena, ja kiinni finaalipaikassa. Solberg oli käynyt ajamassa Jokerin (rallicrossissa käytettävä lisälenkki) ekalla kierroksella, ja itselläni se jäi viimeisen varaan. Se meni ihan ok, mutta kierrosajat eivät olleet niin hyviä kuin alkuerissä, joten jäin siinä samalla kolmanneksi ja Solberg oli aivan takaluukussa kiinni. Viimeiseen mutkaan tultaessa pidin aivan sisälinjan, mutta se ei auttanut. Solberg antoi kunnon paineen, veti aidolla crossityylillä kylkeen ja ohi. Kyllä siinä vähän taisi juhlavia sanoja putkahtaa suusta ja hetken kypärän alla keitti. No, kisa on ajettu ja opiksi otettu. Nyt katse on jo suunnattu seuraavaan, siellä vedetään kovemmalla atakilla.

Semifinaaleja ajettiin kaksi, joista molemmista kolme nopeinta pääsivät finaaliin, joten Trogenin kilpailu päättyi tässä vaiheessa. Seuraavan kerran RX Academyn nuorukaiset ottavat toisistaan mittaa ensi viikonloppuna, kun sarja jatkuu legendaarisen Höljesin radalla.

Olihan reissu, tästä voisi kirjoittaa taas novellin, mutta jätetään se jonnekin tulevaisuuteen. Olin matkassa isäni Mikan kanssa, ja ellei lasketa sitä, että vuokratusta asuntoautosta loppui kaasu, hajosi suihku ja vessa jo alkuviikosta, matka meni oikein hyvin. Toivottavasti Höljesissä hotelli pysyy ehjänä, sillä toista haisulipoikien retkeä ei viitsisi viikon sisään tehdä, Trogen nauraa.

RX Academy on Ice pistetilanne:

1) Joni Wiman 33p

2) Oliver Solberg 30p

3) Jesse Kallio 29p

6) Sami-Matti Trogen 19p

 

Lue myös nämä