Simo Muhonen menetti luokkavoiton jo startissa – ”Ihan omaa tyhmyyttä”

Simo Muhonen. Kuva: Eero Auvinen.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jyväskyläläinen Simo Muhonen, 21, avasi uuden kilpailukauden täysin samanlaisella tuloksella kuin edellisvuonna samaisessa sarjassa. Muhonen oli laukaalaisen kartanlukija Jani Laitisen kanssa 18. kerran järjestetyssä Kangasniemi rallissa luokkansa kolmanneksi nopeimpia.

Etuvetoisella Citroen C2 R2 autolla kilpaillut kaksikko kiersi rallin kuusi erikoiskoetta yleiskilpailun kahdeksanneksi nopeinten ja jäi luokkavoittoon ajaneesta Kim Forsgrenistä vain 16,9 sekuntia.

Palkintokorokkeen alin sija oli kolmas peräkkäinen pitkän autourheilu-uransa aikana ajamastaan viidestä rallista. Vuosi sitten Muhonen nappasi kaksi kolmatta sijaa kolmesta ajamastaan kilpailusta ja näin jatkoi siitä mihin oli edellisvuotena jäänyt. Kuitenkin Muhosen ja Laitisen voittotaistelu ratkesi jo ennen kuin kilpailusta oli ajettu metriäkään.

– Rallin avauserikoiskokeen lähtöviivalle laitoin autoni kohtaan, johon edelläni lähteneet olivat kaivaneet syvät kuopat. Kun lähtövalot vaihtuivat niin siinä meillä ruopiessa meni noin 20 arvokasta sekuntia ennen kuin pääsimme matkaan. Eli omaa tyhmyyttäni juurikin sen ajan vietimme lähtöviivalla mitkä meidät lopulta erotti kilpailun voitosta, Muhonen manaa.

– Kuitenkin kilpailun edetessä nousujohteisesti ajetut erikoiskokeet olivat nostaneet meidät luokkamme hopeasijalle, jossa kuitenkin viimeisellä pikataipaleella Roni Kauppi nipisti meistä niukasti ohitse ja näin pronssisijaan oli jälleen tyytyminen, Muhonen kertoo.

Muhosella jäi siis rutkasti hampaankoloon seuraavaa rallia varten, joka ajetaan Oulussa helmikuun lopussa.

– Positiivisinta oli, että avauserikoiskokeen heikon ajan jälkeen pystyin nollaamaan tilanteen ja sen jälkeen ajamaan erikoiskokeille yhdet luokkapohjat sekä neljä kakkossijaa. Näin ollen tyytyväinen voin olla vaikkakin hopea jäi vain 3,9 sekunnin päähän eli sopivasti jäi hampaankoloon seuraavaan helmikuun neljäntenä lauantaina Oulussa ajettavaan seuraavaan osakilpailuun.

– Iso kiitos palkintokorokesijoituksesta jälleen kuuluu kartanlukijani Jani Laitiselle, joka hoiti jälleen mallikkaasti oman ruutunsa sekä ennen kaikkea taustajoukoilleni, jotka pitivät autoni kilpailukykyisenä. Kieltämättä oli erittäin nautinnollista saada ajaa vauhdikas talviralli korkeiden lumikinosten äärellä, Muhonen summaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat