Quantcast

Saksan tulvakatastrofi rukkasi rallicrossin MM-sarjan kalenteria – Nürburgringin ensi viikon kisaa lykätty

Nürburgring ilmakuva
Nürburgringillä ei ajeta MM-rallicrossia ensi viikonloppuna. Kuva: Robert Kah / imagetrust
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan promoottori tiedotti torstaina, ettei ensi viikonlopun Saksan Nürburgringin osakilpailua voida järjestää maassa vallinneen tulvakatastrofin vuoksi. 

Nürburgringillä oli määrä ajaa reilun viikon kuluttua kaksi MM-sarjan osakilpailua. Rajut tulvat alueella pakottivat kuitenkin promoottorin lykkäämään kisoja kauden loppuun. Uusi vaihtoehtoinen päivä Saksan kilpailuille on 27. – 28. marraskuuta.

Rallicrossin MM-sarja pärähtää käyntiin tulevana viikonloppuna Barcelonasta. Peruutuksen myötä Ruotsin Höljesissä ajetaan kauden toinen osakilpailu 20. – 22. elokuuta.

Nürburgringille on tulvakatastrofin vuoksi järjestetty keskuspaikka pelastustoimia varten. Radalle on myös keskitetty avun jakelupiste tulvien uhreja varten.

– Varmasti kaikki ovat nähneet kuvia Saksan järkyttävistä tulvista. Nürburgring on säilynyt pääosin luonnonkatastrofilta, mutta samaa ei todellakaan voi sanoa ympäröivästä alueesta. On tärkeää muistaa, että elämässä on paljon tärkeämpiä asioita kuin rallicross, promoottorin nokkamies Arne Dirks sanoo tiedotteessa.

– Meidän pitää antaa tunnustusta tapahtuman järjestäjille, jotka ovat tällä hetkellä tehneet yötä päivää töitä aputoimissa.  Samaan aikaan olemme yhteistyössä miettineet uuden päivämäärän ja odotamme innolla, että pääsemme tuolle legendaariselle radalle myöhemmin tänä vuonna. Kauden uusi mestari kruunataan siis todennäköisesti ikonisella radalla.

Lue myös nämä

  • Uusimmat