Quantcast

Sami Pajari sarjajohdossa Rooman EM-ralliin – ”Kovia menijöitä on joukossa”

Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Alfonsas Rakauskas
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sami Pajari ja kartanlukija Marko Salminen eivät pitkään ennättäneet Viron MM-rallin JWRC-luokan voittoa juhlistaa, kun oli jo aika rientää kohti Roomaa ja kauden kolmatta EM-osakilpailua.

EM-sarjassa Pajari kamppailee menestyksestä sekä ERC3-luokassa, että ERC3 Junior-luokassa. Kahden soralla ajetun osakilpailun jälkeen suomalainen on sarjajohdossa molemmissa luokissa.

Rooman osakilpailu sisältää 14 erikoiskoetta, joilla kaikkiaan on mittaa noin 190 kilometriä. Kilpailun keskuspaikkana on Fiuggin kaupunki noin tunnin ajomatkan päässä Roomasta kaakkoon. Perjantain ohjelmassa on shakedownin lisäksi seremoniallinen startti St. Angelon linnalla ja sitä seuraava lyhyt yleisöpyöritys Colosseumin lähistöllä.

– Hyvillä mielin lähdetään taas kilpailemaan, keskiviikkona saatiin ajettua pienet testit ja auto on hyvissä säädöissä. Lämmintä täällä riittää ja kilpailun ajaksi on luvassa myöskin reilusti yli 30 asteen lämpötiloja.

Kilpailun varsinaisina ajopäivinä lauantaina ja sunnuntaina reitti kiertelee Fiuggin ympäristössä tarjoten hitaampia vuoristoisia neulansilmäosuuksia, kapeita kylien läpi kulkevia teitä kuin myös huomattavasti vauhdikkaampia asvalttiosuuksiakin, joissa on myös hyppyjä.

– Kroatian MM-rallissa oltiin keväällä ihan hyvässä asvalttivauhdissa. Tämän sarjan kuljettajien asvalttivauhdista on vielä vaikea sanoa ennustuksia, mutta uskomme, että kovia menijöitä on joukossa. Kuulemamme mukaan asvaltti on täällä hieman liukkaampaa, joten tarkkana saa varmasti ylimääräisten luistojen osalta olla.

Pajarin tavoitteena Roomassa on jatkaa hyvin sujunutta kesäkautta.

– Vanhan historian voi täällä liikkuessa aistia joka puolella. Pyritään omalta osaltamme asettamaan nimemme tämän kilpailun historiaan menestyksen muodossa, Pajari mietiskelee.

Pistetilanne, ERC3 Junior 2/6 osakilpailua:
1. Sami Pajari (FIN)    69
2. Nick Loof (GER)      52
3. Norbert Maior (ROM)  48
4. Kaspar Kasari (EST)  43
5. J-B Franceschi (FRA) 36

Lue myös nämä

  • Uusimmat