Saksalaiskonkarin ja Tommi Mäkisen neuvottelut ohi – ”Lopulta oli annettava periksi”

Armin Kremer. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Konkarikuljettaja Armin Kremerin unelmat osallistumisesta kotikisaansa Saksan MM-ralliin ovat menneet murskaksi. Kremer neuvotteli auton vuokraamisesta Tommi Mäkisen johtamalta Toyota Gazoo Racingilta, mutta osapuolet eivät löytäneet lopulta yhteistä säveltä.

Saksalaislehti Motorsport Aktuell -lehti tietää kertoa, että Kremer ja Mäkinen olivat lähellä sopimusta, mutta lopputulos oli konkarin kannalta ikävä. Viime vuonna Kremer ajoi Saksan asvalttipätkillä M-Sport Fordin kalustolla ja nappasi muutaman MM-pisteen, vaikka kärsi jousitusongelmista.

Tänä vuonna kolmatta ajopaikkaa Fordilta ei löytynyt, sillä nuori suomalainen Teemu Suninen nappasi tämän pestin. Totutusti muut Fordin kuskit ovat Sebastien Ogier sekä Elfyn Evans. Viimeisenä oljenkortena pian 50 vuotta täyttävällä Kremerillä oli Toyota.

– Tällainen projekti on aina monimutkainen juttu. Se alkaa siitä, että tukea pitää tulla ulkopuolelta. Pitää saada testiä, vakuutukset ja monta muuta juttua. Me olimme lähellä, mutta lopulta oli annettava periksi. Harmi juttu, että tämä ei tällä kertaa onnistunut, Kremer sanoo Motorsport Aktuell -lehdelle.

Toyota ei ole vielä aiemmin vuokrannut neljättä WRC-autoa yksityiskuskille. Myös Hyundai ja varsinkin tuskaisen kauden ajanut Citroen on suhtautunut yksityisprojekteihin nihkeästi. Toki jos tarpeeksi euroja löisi tiskiin, niin luultavasti auton saisi tallista kuin tallista.

Lue myös nämä