Teemu Suninen (oik.) ja M-Sport Fordin johtaja Malcolm Wilson. Kuva: Miika Wuorela

Ogierin ja Sunisen työkalussa iso uudistus – ”Se on aika iso muutos autossa”

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö

Ford on aloittanut rallin MM-sarjan tehdastalleista urakkansa Suomen testeissä tällä viikolla. Walesilainen Elfyn Evans piiskasi Fiestaa maanantain ja tiistain, jonka jälkeen ranskalaismestari Sebastien Ogier on ottanut ohjat.

M-Sport Fordin testiautossa huomio on kiinnittynyt uusiin takasiivekkeisiin. Fiestassa on ollut entistä leveämmät takasiivet, joiden on määrä tuoda lisää pitoa auton takapäähän. Vastaavanlaiset ”CD-telineet” ovat aiemmin olleet käytössä Toyota Yaris WRC:ssä.

– Meillä on muutamia uudistuksia tulossa Suomen ralliin ja toivotaan, että ne ovat askel eteenpäin. Uudistukset ovat lähinnä aerodynamiikkaa ja ne kyllä näkee, kun auto on tositoimissa, tiimipomo Malcolm Wilson totesi Autosportille.

Uudistukset toki näkyvät, mutta vielä ei ole varmaa, ottaako M-Sport ne käyttöön Suomen MM-rallissa. Kuskien palaute vaikuttaa kokonaisuuteen. Perjantaina Fordia testaa vielä Teemu Suninen, jonka jälkeen päätös uusien takasiipien käytöstä lyödään lukkoon.

– Takasiipien suhteen työ tehtiin tuulitunnelissa Charlottessa Meksikon rallin jälkeen. Sen jälkeen jätkät ovat painaneet asian suhteen kovasti töitä. Se on aika iso muutos autossa, Wilson muistuttaa.

Suomen nopeilla erikoiskokeilla aerodynamiikan ja sitä kautta pidon merkitys kasvaa. Toyota dominoi Suomen rallia viime vuonna, joten siinäkin mielessä Ford on liki pitäen pakotettu uudistumaan.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi
Toimituspäällikkö