Safari-ralli toi Hyundain WRC-tallin ongelmat jälleen esiin – ”Olemme äärimmäisen pettyneitä”

Hyundain WRC-tallin seikkailu Keniassa päättyi täydelliseen mahalaskuun.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tiimin ykköstähti Thierry Neuville keskeytti kertaalleen perjantaina, mutta pääsi maaliin kahdeksantena ja onnistui lopulta voittamaan kisan päättäneet Power Stage -erikoiskokeen. Yhdeksän MM-pistettä valui kuitenkin viemäristä alas, kun belgialainen hylättiin kisan jälkeen, koska hän oli käyttänyt ulkopuolista apua reittiin tutustumisessa nuotituksen jälkeen.

Esapekka Lapin kohtalo oli niin ikään karu. Kardaaniakseli petti autosta neljä kertaa ja tuloksena vain kaksi pistettä kisan päättäneeltä Power Stage -pätkältä. Ainoana kuskina ilman keskeytystä maaliin selvisi Dani Sordo, joka oli viides. Eroa kärkeen tuli kuitenkin lähes viisi minuuttia.

– Olemme äärimmäisen pettyneitä. Tätä rallia kaikki rakastava, mutta me emme ole koskaan onnistuneet Keniassa, eikä niin käynyt nytkään. Ralli päinvastoin korosti kaikkia meidän heikkouksiamme, Hyundain tallipomo Cyril Abiteboul manasi.

– Erityisesti ongelmat korostuivat Esapekan autossa kardaaniakselin osalta. Olemme äärimmäisen pahoillamme hänen puolestaan, koska hän teki kovasti töitä ja oli loistavassa vauhdissa.

Rallin MM-sarja jatkuu vajaan kuukauden päästä Viron nopeilla sorateillä, jonka jälkeen lähes peräjälkeen ajetaan Keski-Suomen sorateillä. Selvää on, että Hyundailla on rutkasti kotiläksyjä tehtävänään, jotta i20 N Rally1 -kilpuri kestäisi Esapekka Lapin lempiralleissa.

– Meillä on suuri heikkous auton vetoakselin kanssa, neljä meni rikki Lapin autosta. Toinen asia oli kuusi rengasrikkoamme. Kaikilla niitä toki oli, mutta mielestäni meillä oli eniten. Thierryn autossa oli lisäksi jousitusongelma. Sekin liittyy haasteisiimme, Abiteboul summasi.

– Kaikki nämä asiat täytyy miettiä uudelleen. Mekaanikot tekivät hienoa työtä, mutta kenties meiltä meni jotain ohi.

Tallien mestaruustaistelussa Toyotalla on jo 48 pisteen kaula ennen korealaisvalmistajaa. Kun ajamatta on kuusi rallia, on Hyundain kamppailu valmistajien MM-sarjassa melko epätoivoinen. Kuskien sarjassa Hyundai aikoo laittaa edelleen kaikki kortit Neuvillen hyväksi, vaikka belgialainen tippuikin hylkäyksensä myötä viidenneksi MM-sarjassa.

– Kausi on yhä pitkä. Me keskitymme täysillä siihen, että voimme antaa Thierrylle parhaan mahdollisuuden ajaa mestaruudesta. Meillä on tiimi hänen ympärillään. Haluan nähdä, että hänen turhautumisensa on mahdollisuus sille, että heikkoutemme otetaan nyt todellakin vakavasti tallissa, Abiteboul sanoo belgialaisen RTBF-kanavan sivuilla.

– Auto on liikuteltava kaikkiin suuntiin ja katsottava, mistä se murtuu rikki. Nyt meidän on todella selvitettävä, mitkä heikkoutemme ovat. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat