Sebastien Ogier joutui koville Keniassa, isot kehut Rovanperälle – ”Tämä oli helvetinmoinen ralli”

Sebastien Ogier jatkoi huimaa rallivuottaan Keniassa viikonloppuna.
Vincent Landais ja Sebastien Ogier
Vincent Landais ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vain valikoituja MM-ralleja ajava Ogier on osallistunut tänä vuonna viiteen kilpailuun ja voittanut niistä kolme. Keniassa voitto ei kuitenkaan tullut helpolla. Puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä laittoi vanhan mestarin todella tiukoille.

– Tämä oli helvetinmoinen ralli ja helvetinmoinen viikonloppu, mutta ainakin kunnollista Safaria, jos ei muuta. Varmasti show oli ainakin hieno ja juuri sellainen, mitä ihmiset haluavat nähdä, Ogier huokasi kisan jälkeen.

– Kalle ja Jonne (kartanlukija Halttunen) pitivät meille painetta koko viikonlopun ja näyttivät jälleen, miksi he ovat uusia mestareita ja miksi he saavat jatkuvasti huipputuloksia.

Ogier valitteli koko viikonlopun huonoa onneaan ja heitti kisan aikana lauantaina omituisen kommentin, jonka mukaan hän olisi johtanut rallia lauantaina ainakin 45 sekunnilla, mikäli olisi omannut yhtä hyvän tuurin kuin Rovanperä. Rallin jälkeen adrenaliinitasot olivat jo laskeneet.

– Aion nauttia tästä jonkin aikaa ja antaa asian upota tajuntaani. Mukana oli kaikki elementit tänä viikonloppuna ja jouduin todella taistelemaan. Se oli hyvin uuvuttavaa, mutta toisaalta siitä saa myös suurta iloa, kun voitto tulee kamppailun jälkeen, Ogier summasi.

– Tämä voitto menee varmasti parhaiden joukkoon ja on taatusti ansaittu. Olen hyvin onnellinen mies tänään.

Kiistatta Ogierilla oli omat haasteensa rallin aikana, mutta tuskin kukaan kuski ilman pieniä kolhuja selvisi Safari-rallin haastavaa reittiä läpi.

– Meidän vauhtimme oli koko viikonlopun hyvällä tasolla. Pystyimme puskemaan tarvittaessa ja tekemään eroja. Joka päivä oli kuitenkin omat ongelmamme. Ykköspäivänä hybridi temppuili ja lauantaina oli kolme rengasrikkoa, ranskalaismestari kertasi.

– Sunnuntaiaamun menetimme takakontin, joka oli tosin oma vikani, kun osuin vähän puuhun. Toiseksi viimeisellä pätkällä oli kuitenkin pahin juttu, kun lentohiekassa tuli massiviinen moottorin ylikuumenemisongelma. Ei siinä kohdassa voi kuin yrittää hiekan läpi. Onneksi koneemme on vahvaa tekoa ja se kesti maaliin asti, vaikka tehoa ehkä vähän hävisikin.

Tuoreimman voittonsa jälkeen Ogier vetäytyy kesälomalle. Miestä tuskin nähdään kahdessa seuraavassa MM-rallissa, kun WRC-karkelot jatkuvat Viron ja Suomen nopeilla sorakisoilla.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin huippuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat