Quantcast

Saako entinen WRC-kuski vihdoin uuden näyttöpaikan? – ”Loppukauden osalta olen vapaa”

Norjalainen Andreas Mikkelsen haikailee edelleen paikasta rallin MM-sarjan pääluokassa.
Andreas Mikkelsen
Andreas Mikkelsen. Kuva: Skoda Motorsport
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain WRC-talli antoi Mikkelsenille lähtöpassit kauden 2019 jälkeen, jonka jälkeen norjalaiskuski on kisannut WRC2-luokassa Skodan kalustolla. Viime vuonna Mikkelsen voitti sekä WRC2-luokan mestaruuden MM-sarjassa että myös EM-tittelin.

Tämän kauden viimeinen WRC2-kisa Mikkelsenillä on ohjelmassa ensi viikolla Kreikassa. Voitto perinteisestä Akropolis-rallista pitäisi mestaruusunelman vielä elossa myös tämän kauden osalta. Loppuvuoden Mikkelsenin kalenteri näyttää toistaiseksi tyhjältä, mutta mies toivoo pääsevänsä näyttämään taitonsa Rally1-hybridiauton ratissa.

Todennäköisin ajopaikka Mikkelsenille voisi löytyä M-Sport Fordilta, sillä brittitiimin kuskit ovat suorittaneet tällä kaudella todella alavireisesti. M-Sportilla ajopaikan voi toki ostaa myös rahalla.

– Olen valmis keskustelemaan kaikkien kanssa, mutta aivan viime aikoina mitään neuvotteluja ei ole ollut. Toki olemme neuvotelleet monien kanssa sen jälkeen, kun lähdin MM-sarjasta ja kaikki varmasti tietävät tilanteeni, Mikkelsen kertoo Dirtfish-sivustolla.

– Olen Skodan leivissä, mutta jäljellä on enää yksi kisa Kreikassa. Loppukauden osalta olen vapaa. Minulla on Skodan kanssa herrasmiessopimus, joten jos saan mahdollisuuden, niin voin tarttua siihen.

Ajotaidot Mikkelsen on todistanut, mutta paikkoja Rally1-autojen ratissa on äärimmäisen vähän tarjolla.

– Minä voin tehdä vain oman työni mahdollisimman hyvin. Jos mahdollisuus aukeaa, niin hieno juttu.

Kolme kertaa urallaan MM-rallin voittoa juhlinut Mikkelsen ei pelkää, että pitkä tauko ykkösluokasta olisi haitaksi.

– Viime kaudella ajoin paljon testiä Pirellille WRC-autoilla. Tunsin nopeasti oloni hyvin luottavaiseksi autossa. En koe, että se (tauko ykkösluokasta) on ongelma. Esapekka Lappi näytti tänä vuonna, että pääsi heti vauhtiin, kun ajoi Ruotsissa podiumille, Mikkelsen tähdentää.

– Onhan uusissa autoissa paljon voimaa, mutta ajaminen on aina ajamista. Uskon, että olen täysin valmis.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat