Quantcast

Rovanperä saa Toyota-tallikaveristaan treenikaverin näyttävään lajiin – ”Minun pitää harjoitella, mutta Kalle on valmis”

Takamoto Katsuta ja Kalle Rovanperä
Takamoto Katsuta (vas.) ja Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-rallikuljettajat Kalle Rovanperä ja Takamoto Katsuta viettivät vauhdikasta päivää tiistaina.

Rovanperä ja Katsuta kävivät ottamassa tuntumaa driftingiin Toyota GR Supralla ja GR Yariksella. Radalla kärysi kunnolla kumi, kun kuskit pistivät autoja sivuluisuihin.

– Tänään päästeltiin ensimmäiset metrit TGR:n uusilla driftereillä! Innolla odotan, mitä kaikkea hauskaa näillä keksimme rallien ohessa! Kiitos Toyota sekä autot rakentanut Daigo Saito, Rovanperä jakoi Facebookissa kiitoksia japanilaisen drifting-tähden suuntaan.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Rovanperä on harrastanut driftingiä jo muutaman vuoden ja näyttänyt taitonsa myös kisoissa. Viime viikonloppuna Rovanperä kävi pokkaamassa Kokkolassa voiton kisassa, johon osallistuivat driftingin Suomen kärkinimet.

Lue myös: Tämän takia Kalle Rovanperää pidetään todellisena luonnonlahjakkuutena – näytti toisessa lajissa kaapin paikan Suomen huipuille

Nyt lajiin on hurahtanut myös tallikaveri Katsuta.

– Kalle on erittäin hyvä, hän on driftingin suuri fani. Mutta nyt me molemmat käytämme drifringiä osana ajoharjoittelua, Katsuta kertoi DirtFish-sivustolle.

– Opettelemiseen menee aikaa, mutta tämä auttaa varmasti ajamista rallin MM-sarjassa. Auto on täysin erilainen verrattuna Yaris WRC:hen, mutta silti ajamiseen tulee enemmän ymmärrystä, japanilaiskuljettaja kuvaili.

Katsutan mukaan driftaaminen on paljon vaikeampaa kuin hän oli etukäteen ajatellut.

– Enkä edes ajatellut, että tämä olisi helppoa! Autoon pitää luottaa äärimmäisen paljon. En ajanut montaa vetoa, mutta sain auton oikeaan kulmaan ja pystyin pistämään kaasun pohjaan kunnon driftausta varten. Se oli fantastista.

Se on varmaa, että Katsuta ja Rovanperä nähdään jatkossakin yhdessä polttamassa kumia.

– Haluamme Kallen kanssa driftata kahdella autolla ajaen aivan toistemme perässä. Minun pitää vielä harjoitella, mutta Kalle on valmis.

Katso alta Rovanperän driftausta kesältä 2019:

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,270543″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat