Quantcast

Niclas Grönholmilta suoraa puhetta – suomalaiskuski ei lataa itselleen odotuksia

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX/Jan Kåre Rafoss
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Ranskassa Loheacin moottoriradalla, jossa GRX-SET-tallin Niclas Grönholm yrittää löytää huippuvauhdin.

Grönholmin alkukausi MM-sarjassa on ollut epäonninen. Suomalaiskuljettajan matka molemmissa aiemmissa MM-osakilpailuissa päättyi kanssakilpailijoiden avustamana semifinaalivaihteeseen.

Supercar-luokan Hyundailla kilpaileva Grönholm ajaa sarjan yhteispisteissä sijalla kuusi, kun takana on kaksi osakilpailua. MM-pisteiden kärkipaikka on 29 pisteen päässä ja MM-mitalisijaan on matkaa 12 pistettä.

– Kauden kaksi ensimmäistä kisaa menivät penkin alle, Grönholm myöntää suoraan tiedotteessaan.

– Ranskaan lähdetään ajamaan rennosti ilman sen kummempia odotuksia. Ajetaan kisa kerrallaan ja nyt keskitytään ajamaan mahdollisimman hyvä tulos Ranskasta. Pisteitä on paljon kurottavana kiinni, mutta kautta on vielä paljon jäljellä ja mitä tahansa voi vielä sattua.

Loheacin asvaltti- ja hiekkasavipohjainen rata on sadekelillä tunnetusti haastava.

– Viimeksi kun vuonna 2019 ajoimme Loheacissa, niin meillä oli hyvä vauhti. Viikonlopulle on luvattu sadetta. Ranskassa rallicross-ratojen hiekkaosuudet ovat sellaista savensekaista hiekkaa, joka sateella on äärettömän liukas alusta. Mutta jos sataa, niin se on kaikille sama. Rata itsessään on ihan ok, aika simppeli, jossa on vähän ohituspaikkoja.

Loheacin erikoisuus on nopea jokerilenkki, jonka kukin kilpailija ajaa kertaalleen erän aikana.

– Jos sataa, nopein tapa on ajaa kierros asvalttipintaisen jokerilenkin kautta. Muutama vuosi sitten kilpailijat ottivat tahallaan varaslähtöjä, joista rangaistuksena seurasi ylimääräinen jokerilenkki. Tuomaristolta kesti jonkin aikaa tajuta, että rangaistus oli itse asiassa vain hyödyksi. Nyt se on kielletty, Grönholm valottaa.

– Yritetään löytää autoomme hyvä balanssi, jotta se irtoaisi lähtöviivalta hyvin ja olisi hyvä ajaa. Finaalipaikka on meillä ensisijaisena tavoitteena.

Ranskan MM-osakilpailu alkaa lauantaina vapailla harjoituksilla ja kaksilla alkuerillä. Sunnuntaina ovat vuorossa kaksi viimeistä alkuerää, semifinaalit ja finaali.

Lue myös nämä

  • Uusimmat