Rovanperä aloitti mykistävästi – ylivoimaista vauhtia WRC2-luokassa

Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 17-vuotias rallisensaatio Kalle Rovanperä aloitti hurjaa kyytiä WRC2-luokassa perjantaiaamuna. Rovanperä tykitti Moksin erikoiskokeelle luokkapohjat 8,1 sekunnin erolla ennen tallikaveriaan Ole Christian Veibyä.

Kokonaistilanteessa Rovanperä johtaa norjalaista tallitoveriaan 5,8 sekunnilla. Yksityistallin Skodalla ajava Eerik Pietarinen oli Moksissa kolmanneksi nopein ja on samalla sijalla myös WRC2-luokan tulostaulukossa kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen.

– Aika tuntuu olevan ihan ok. Pikkaisen perä luisteli liikaa. Se kun saadaan tiehen kiinni, niin sitten aletaan vetämään, Rovanperä kommentoi Ylen Ralliradiolle.

Hyundain Pierre-Louis Loubet on WRC2-luokan kokonaistilanteessa neljäntenä ennen Hyundailla niin ikään ajavaa Jari Huttusta. Kiuruvetinen on jäänyt Rovanperästä jo 17,1 sekuntia.

Suomalaisittain Moksi tarjosi WRC2-luokassa myös ikäviä uutisia. Skodan Emil Lindholm oli heti pätkän alussa ongelmissa ja jäi kärjestä liki kolme minuuttia. Fordilla ajava Jarkko Nikara puolestaan keskeytti.

Lue myös nämä