Ott Tänakilta hurja veto Moksissa – Lappi hävisi yli puoli minuuttia

Ott Tänak. Kuva: Jari Nurminen / Rally Photos Finland
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak oli liekeissä Suomen MM-rallin ensimmäisellä varsinaisella erikoiskokeella Moksissa perjantaiaamuna. Virolainen tykitti pohjat reilun kolmen sekunnin erolla ennen Citroenin Mads Östbergia.

Suomalaiset olivat vielä unessa perjantain avauksessa. Fordin Teemu Suninen oli nopein sinivalkoinen olemalla Moksissa 6,6 sekuntia Tänakia hitaampi. Suninen on kokonaistilanteessa kolmantena.

– Ei ollut ihan paras aloitus. Kamppailin vähän auton perän kanssa. Oli vaikea pitää autoa linjalla. Meidän pitää olla nopeampia, Suninen summasi Moksin maalissa.

Toyotan voittoa puolustava Esapekka Lappi sammutti autonsa risteykseen ja menetti rutkasti aikaa heti avauspätkällä. Kyseinen ongelma piinasi Lappia jo testeissä, mutta sitä ei ole saatu ratkaistua.

– Siinä tuli isompi risteys silmille ja mooottori sammui. En saanut konetta millään käyntiin. Siitä tuli puoli minuttia takkiin. Eiköhän se voitto mennyt siihen, Lappi tuskasteli.

Huomattavasti paremmalta lähtöpaikalta startannut Jari-Matti Latvala jäi kauas Tänakin kärkivauhdista. Moksissa tuli tukkaan liki kymmenen sekuntia.

– Startti oli ok. Ajaminen ei ole vielä kunnossa, eikä itseluottamus vielä ihan kohdillaan. Jarrutin monessa paikassa vähän liian aikaisin, Latvala sanoi Ylen ralliradiolle.

WRC-kuskeista suurimmissa ongelmissa oli Citroenin Craig Breen, joka rikkoi oikean takarenkaansa pätkällä. Eroa kärkeen kertyi hieman yli 20 kilometrin mittaisella ek:lla liki 50 sekuntia.

Suomen MM-ralli, tulokset ek 2/23 jälkeen/h5>

1. Ott Tänak Toyota      11.45,3
2. Mads Östberg Citroen    +3,1
3. Teemu Suninen Ford     +9,4
4. Jari-Matti Latvala Toyota +11,7
5. Hayden Paddon Hyundai   +12,7
6. Elfyn Evans Ford      +14,6
7. Sebastien Ogier Ford    +16,3
8. Andreas Mikkelsen Hyundai +17,1
9. Thierry Neuville Hyundai  +20,7
10. Esapekka Lappi Toyota   +33,2
11. Craig Breen Citroen    +49,6

Lue myös nämä

 • Uusimmat