Ranskalaiskuskin urakehityksessä hämmentävän paljon samanlaista Ott Tänakin ja varsinkin toisen WRC-tähden kanssa

Ranskalaiskuski Adrien Fourmaux´n urapolku muistuttaa ainakin toistaiseksi kahta rallin MM-sarjan huippukuskia.
Adrien Fourmaux
Adrien Fourmaux. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fourmaux ajoi kaudet 2021-22 M-Sport Fordin ykköstallissa, mutta täksi kaudeksi mies tiputettiin heikkojen esitysten vuoksi kategoriaa alemmaksi WRC2-luokkaan. Saman kohtalon brittitiimissä ovat aiemmin kokeneet myös vuoden 2019 maailmanmestari Ott Tänak sekä walesilainen Elfyn Evans.

Evans ajoi kauden 2016 Fordin R5-autolla kilpailtuaan sitä ennen kaksi vuotta WRC-kilpurilla. Pieni herättely teki tehtävänsä, sillä Evans nousi kaudella 2019 huipputasolle ja siirtyi sen jälkeen Toyotalle.

Myös Tänakin uralle mahtuu tippuminen luokkaa alemmaksi. Vuoden 2012 virolainen kisasi WRC-autolla, mutta haki seuraavalla kaudella vauhtia kotimaansa rallisarjasta. Vuosi 2014 kului jälleen MM-sarjassa, mutta vielä tuolloin pääosin R5-auton ratissa. Pikku hiljaa Tänak hilasi tasonsa piinkovaksi ja se palkittiin MM-tittelillä Toyotan ratissa.

–  Tietenkin tavoitteena on edelleen palata Rally1-auton rattiin. Se on ollut koko ajan päätavoitteeni, Fourmaux sanoo Dirtfish-sivustolla.

Varsinkin Evansiin Fourmaux´n valinnoilla on selvä yhtäläisyys. Ranskalaiskuski kilpailee tällä kaudella myös Britannian rallisarjassa, jonka kauden kolme ensimmäistä kisaa mies on myös voittanut. Myös Evans kisasi R5-välikaudellaan Britanniassa.

– Johdamme sarjaa kolmella voitolla, joten hauskaa on ollut. Pätkät ovat hienoja ja ihmiset pitävät siitä, että me olemme mukana. Kokemus on siis ollut hienoa ja on tärkeää, että pääsee ajamaan koko ajan, Fourmaux kertoo.

–  Se on tärkeää myös kehityksen kannalta, sillä kokeilemme paljon uusia juttuja.

Fourmaux´n kausi Britanniassa jatkuu tänä viikonloppuna Ulster-rallilla Pohjois-Irlannissa. Samassa paikassa Elfyn Evans varmisti mestaruuden vuonna 2016. Pari vuosikymmentä aiemmin Evansin Gwyndaf-isä oli tehnyt saman tempun.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä