Teemu Suninen nousi isosta kuopasta takaisin huipulle – ”En usko, että olemme vielä parasta nähneet”

Teemu Sunisen ura rallin MM-sarjassa oli jo vedenjakajalla.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Siirtyminen kauden 2021 lopussa M-Sport Fordilta Hyundain rallitalliin on kuitenkin osoittautunut pelastukseksi. Jokelalainen tahkosi koko viime kauden Hyundain Rally2-auton ratissa, mutta on tänä vuonna päässyt toistaiseksi kaksi kertaa ykköskaliiberin auton rattiin.

Todennäköisesti Suninen nähdään Hyundain Rally1-hybridiautossa tällä kaudella vielä Chilen MM-rallissa. Myös ensi kaudesta sopimus on olemassa ja tämän hetken tietojen mukaan suomalaiselle kaavaillaan seitsemän MM-rallin ohjelmaa Rally1-autossa. Vaikka näin ei kävisikään, jatkaa Suninen varmasti myös Rally2-auton kehitystyötä.

– On se joo hieno juttu (että tietää ajojen jatkuvan jollain tavalla ensi vuonna). Hyvää työtä on pystytty Hyundain kanssa tekemään ja he ovat tyytyväisiä Rally2-auton kehitykseen. Se missä auton kanssa oltiin kaksi vuotta sitten, niin vuodessa on aika paljon tehty ja pystytty taistelemaan voitoista, Suninen sanoo Rallit.fille.

Viron MM-rallissa heinäkuussa Suninen ajoi Rally1-debyytissään viidenneksi ja paransi pykälällä elokuun alussa Suomen osakilpailussa.

– On siinä (Hyundain Rally1-auto) paljon positiivisia asioita, mutta on siinä vielä hienosäädettävää. En usko, että olemme siitä vielä parasta nähneet. Kaikilla meillä on siinä osansa, että saadaan autosta parempi, Suninen toteaa.

– Jokaisella kuskilla oli Suomessa vähän samantyyppisiä ongelmia. Liukkaissa olosuhteissa Thierry (Neuville) oli vaan parempi hallitsemaan ne, Suninen jatkaa viitaten pari sijaa korkeammalle yltäneeseen tallikaveriinsa.

Työskentely täysiverisessä tehdastiimissä on ollut Suniselle mieleen.

– On hieno juttu olla täällä takaisin. Hienoja laitteita nämä ovat, ja työympäristö, missä ollaan, on hyvä. Asioita tehdään niin kuin kuuluukin ja tavoitteena on voitto. Sen eteen tehdään töitä. Annetaan kaikki mahdollisuudet ja se on hieno tunne, Suninen hehkuttaa.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat