Isäntämaan kuskeilla kaksoisjohto EM-rallissa, Hayden Paddon tekemässä historiaa

Isäntämaan kuskit ottivat komennon Tshekin EM-rallissa lauantain aamupäivän lenkillä.
Erik Cais
Erik Cais. Kuva: @World / Red Bull Content Pool

Itävallan Simon Wagner oli nopein perjantai-illan avauspätkällä kisan keskuspaikan Zlinin lähettyvillä, mutta lauantaiaamuna mies valitteli jarruongelmia. Neljän erikoiskokeen jälkeen kärkipaikkaa pitää hallussaan Skodaa käskyttävä Erik Cais, mutta maanmies Jan Kopecky vaanii vain 1,8 sekunnin päässä.

– Tämä pätkä on kaikista lähimpänä kotiani. Yritin vetää ihan maksimilla, mutta olen kyllä myös uuvuksissa, Cais huokaisi 25,64 kilometriä pitkän Trojakin erikoiskokeen maalissa.

– Tämä erikoiskoe oli vaativa. Erik on täältä kotoisin, joten hän oli odotetun nopea, Caisin pohjille 3,3 sekuntia hävinnyt konkarikuski Kopecky puolestaan totesi.

Kolmannella sijalla kilpailussa ajaa Unkarin Miklos Csomos, joka on jäänyt kärkimiehestä 7,7 sekuntia. Norjalainen Mads Östberg on neljäntenä, Wagner viidentenä ja tshekkiläinen Adam Brezik kuudentena.

Uuden-Seelannin Hyundai-kuski Hayden Paddon kurvailee kilpailussa kahdeksannella sijalla. EM-sarjaa ylivoimaisesti johtavalla Paddonilla on tilaisuus kruunata EM-titteli jo Tshekissä. Homma on lähtenyt mainiosti liikkeelle, sillä Paddonin pahin uhkaaja latvialaiskuski Martins Sesks on rallissa vasta 16. sijalla.

Tshekin EM-rallissa ajetaan lauantaina vielä kolme erikoiskoetta. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta Tshekin EM-rallin perjantain huippuhetket.