Yllättääkö ”Lutakon raketti” Portugalin MM-rallissa – ”Paineita ei ole!”

Lähes kaikki asiantuntijat ovat ennakoineet tämän viikon Portugalin MM-rallista puhdasta Kalle Rovanperän näytöstä.
Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suomalaistähden kovimmiksi haastajiksi on veikkailtu Toyotan toista osa-aikakuskia Sebastien Ogieria sekä Hyundain Thierry Neuvillea ja Ott Tänakia. Toyotalla voi olla varastossa vielä yksi salainen ase, sillä Takamoto Katsuta pääsee Portugalin sorateille vailla paineita.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella japanilaiskuskin ei tarvitse välittää tallipisteistä. Varmaa ajoa ei siis vaadita, vaan tällä kertaa Katsuta voi todellakin lyödä kaiken likoon. Myös lähtöpaikka puhuu Jyväskylän Lutakossa asuvan Katsutan menestyksen puolesta.

– Odotan tulevia soraralleja innolla ja olen luottavainen, että ne voivat olla minulle hyviä. Portugalista tykkään varsinkin ja tunnen sen kisan jo aika hyvin. Myös automme pitäisi toimia siellä hyvin, televisiolähetyksissä lempinimen ”Lutakon raketti” saanut Katsuta miettii.

– Nyt minä en aja pisteistä tiimille, joten paineita ei ole yhtään. Voin vain keskittyä omaan tekemiseeni ja ajaa mahdollisimman kovaa. Yritän tietenkin tehdä parhaan mahdollisen suorituksen.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Portugalissa varsinkin toisilla ajokerroilla tiestö menee osin rajuun kuntoon. Rengasrikkojen riski on iso, mutta jos uskaltaa kokeilla rajoja, voi tehdä myös eroja.

– Mukana on monta legendaarista pätkää kuten Fafe hyppyreineen. Osa pätkistä on tosi rajuja ja kiviä on paljon. Varsinkin perjantaina on tällaisia pätkiä. Jos kaikki menee hyvin, aion puskea täysillä, Katsuta suunnittelee.

Portugalin ralli käynnistyy torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Sunnuntaina päättyvässä kisassa on luvassa 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 337 kilometriä.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä