Espanjalaiskonkari iski hävyttömän tavoitteen pöytään MM-ralliin

Espanjalaiskonkari Dani Sordo palaa rallin MM-sarjaan pitkän tauon jälkeen Portugalissa tulevana viikonloppuna.
Dani Sordo
Dani Sordo. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Edellisen kerran Sordo on kilpaillut Hyundain WRC-tiimin kolmannessa autossa viime vuoden marraskuussa Japanissa. Puolen vuoden ajotauko tuntunee ranteissa, mutta 41-vuotias nestorikuski on valmis haasteeseen.

– On upeaa palata takaisin ja varsinkin Portugalin rallissa. Se on aina erityinen kisa meille kaikille, sekä kuskeille että katsojille. Ralli on uniikki haaste myös autolle, koska lämpötilat ovat korkeita ja pätkien luonne haastava, Sordo kertoo.

– Oikeiden säätöjen löytäminen on avainasia, jos haluaa menestyä tässä kisassa.

Lue myös: Portugalin MM-rallissa kaksi ääripäätä – tämä kaikki sinun pitää tietää Kalle Rovanperän menestyskisasta

Sordo ei ole suinkaan ainoa osa-aikakuljettaja Portugalissa. Toyotalla Rally1-autoa komentavat Kalle Rovanperä ja Sebastien Ogier.

– Se on mielenkiintoista, kun mukana on monta osa-aikakuskia, sillä kilpailu on ollut todella tiukkaa tällä kaudella. Tässä kisassa lähtöpaikalla on iso merkitys, joten varmasti takajoukoista tullaan puskemaan todella kovaa, Sordo toteaa.

Sordo on juhlinut MM-sarjassa osakilpailuvoittoa kolme kertaa, kahdesti Sardiniassa ja kerran Saksassa. Pitkän uran aikana ykköstiloja ei siis ole liikaa herunut, mutta kokenut espanjalainen ei silti halua jäähdytellä.

– Suurin tavoitteeni on voittaa, mutta tärkeintä on saada mahdollisimman paljon pisteitä tallille, Sordo summaa.

Portugalin rallissa ajetaan yhteensä 22 erikoiskoetta, joille mittaa kertyy noin 337 kilometriä. Ralli käynnistyy toden teolla torstai-iltana yleisöpätkällä ja päättyy sunnuntaina.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä – ja muista pistää samalla Rallipodi tilaukseen!

Lue myös nämä