Rallitähdet kehuvat kilpaa MM-sarjan suosituinta erikoiskoetta – ”Kesti 9 tuntia päästä pois sieltä”

Ott Tänak. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Ensi viikolla ajettava Argentiinan MM-ralli saa jälleen arvoisensa päätöksen.

Rallin päätöspäivänä ajetaan ikonisissa maisemissa, kun sekunnin kymmenyksistä taistellaan El Condorin ja Mina Claveron erikoiskokeilla. Varsinkin kahdesti ajettavalle El Condorin pikataipaleelle, joka on myös kilpailun päättävä Power Stage, on odotettavissa hurja yleisöryntäys.

– Sillä erikoiskokeella on todennäköisesti eniten katsojia koko vuoden aikana. Siellä saattaa olla jopa 200 000 katsojaa. Tunnelma on huikea, MM-sarjaa johtava Thierry Neuville kertoo.

Belgialaiskuljettaja Neuville keskeytti El Condorin pätkällä vuonna 2015.

– Minulta kesti yhdeksän tuntia päästä pois sieltä, koska ihmisiä oli niin paljon. Kaikki haluavat ottaa kuvia kanssasi ja koskea autoon, Neuville kuvailee.

Katso alta kuljettajien mietteitä legendaarisesta El Condorin erikoiskokeesta!

 

Myös Toyota-kuljettajat Ott Tänak ja Kris Meeke kehuvat kilpaa El Condorin erikoiskoetta.

– Jo se on erityinen hetki, kun olemme ajamassa pätkälle. Tien sivut ovat täynnä parkkeerattuja autoja noin 20-30 kilometriä ennen starttia. Ihmiset telttailevat vuorilla pakkaskelillä. Näemme, kuinka intohimoisia nämä ihmiset ovat ja kuinka palavasti he haluavat nähdä ralliautoja. Juuri tästä me nautimme, Tänak sanoo.

– El Condor on yksi ikonisista erikoiskokeista. Se on erittäin tekninen ja vaikea. Vaikka intohimon, innokkuuden ja Power Stage -elementin ottaisi pois, se on silti yksi haastavimmista erikoiskokeista MM-sarjassa, Meeke kertoo.

Argentiinan MM-ralli käynnistyy ensi torstaina.

 

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja