Jari-Matti Latvala hakee uutta nousua kehnolle kaudelle – ”Motivaationi on todella korkealla”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Toyotan konkarikuski Jari-Matti Latvala hakee uutta suuntaa kehnosti sujuneelle alkukaudelle huhti-toukokuussa ajettavasta Etelä-Amerikan turneesta. 

Urakka alkaa ensi viikolla Argentiinan rallilla. Viime kaudella Latvalan kisa Argentiinassa jäi kesken, mutta tililtä löytyy rallin voitto vuodelta 2014.

– Argentiinan ralli on yksi parhaista tapahtumista kalenterissa. Siellä on paljon intohimoa ja katsojia. Osa yöpyy vuoristossa ja odottaa, että autot tulevat aamulla. Myös pätkät ovat Argentiinassa todella kauniita ja mukavia, Latvala hehkuttaa.

– Yksi iso haaste on, että pätkät menevät toisella ajokerralla huonoon kuntoon. Oli miten oli, motivaationi on todella korkealla. Odotan innolla tulevia kisoja ja haluan päästä takaisin taisteluun mukaan.

Katso alta videoennakko Argentiinan MM-rallista!

Toyota juhli Argentiinassa viime kaudella, kun Ott Tänak oli ykkönen. Myös Kris Meekelta löytyy Argentiinan voitto vuodelta 2015, joten Toyota-kuskit ovat taatusti vahvoja.

– Edellisestä kisasta Korsikalta emme saaneet sitä tulosta, mitä haimme. Itseluottamuksemme on kuitenkin korkealla. Argentiinan rallin jokainen kuski tuntee jo aika hyvin. Ott oli viime vuonna todella vahva ja uskon, että hänellä on jälleen loistavat mahdollisuudet, tallipomo Tommi Mäkinen summaa.

– Tiedän, että myös Jari-Matti ja Kris nauttivat Argentiinan rallista. Olemme testanneet Portugalissa seuraavia kisoja varten ja teimme erityisesti töitä jousituksen suhteen, jotta saamme enemmän pitoa. Nämä kaksi peräkkäistä kisaa Etelä-Amerikassa asettavat oman haasteensa tallille. Meidän on korjattava autot täällä kisojen välissä ja se on meille uusi juttu.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö