Rallisivustolta iso uutinen Esapekka Lapista ja Kalle Rovanperästä – vahvistus kuitenkin puuttuu

Rallisivusto Dirtfish heitti ilmoille melkoisen uutisen torstaina.
Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi
Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi ovat olleet hyvässä vireessä rallin MM-sarjassa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sivuston arvostettu toimittaja David Evans esitti varmana tietona, että Toyotan Kalle Rovanperä ja Elfyn Evans sekä Hyundain Esapekka Lappi kilpailevat Rally1-autoilla 29. heinäkuuta Tampereen seudulla ajettavassa HYAcenter-rallissa.

Dirtfishin mukaan myös M-Sport Fordin Ott Tänak saattaa tulla mukaan Tampereelle. Kisa ajetaan juuri edellisenä viikonloppuna ennen Suomen MM-rallia.

HYAcenter-rallin järjestää PR-Racing ry, joka on organisoinut monena vuonna testikisoja samalla alueella. PR-Racing huomautti Dirtfishin uutisen jälkeen sosiaalisessa mediassa, että mitään vahvistusta ei WRC-tähtien osallistumiselle vielä ole olemassa.

https://twitter.com/HYAcenterRally/status/1674353844715659266

Myös Rallit.fi tavoitti monta asianosaista, mutta kukaan ei varmistanut uutisen paikkansa pitävyyttä. Tiedossa toki on, että PR-Racing on neuvotellut keväästä saakka WRC-tiimien kanssa. Jokainen osapuoli korosti, että ilmoittautumisaikaa on vielä useamman viikon verran jäljellä HYAcenter-rallia ajatellen.

Sen sijaan Ott Tänakin osallistuminen ensi viikolla ajettavaan Lõuna-Eesti -ralliin on käytännössä varmaa. Virolaismedia kirjoitti asiasta jo pari viikkoa sitten. Tänak on mukana myös Englannissa järjestettävässä Goodwoodin Festival of Speed -tapahtumassa heinäkuun puolivälissä.

Tänak ajoi Etelä-Virossa myös kaudella 2020 koronapandemian aikaan. Voitto pienemmästä rallista siivitti lopulta miehen ykköstilalle myös tuolloin ensimmäistä kertaa ajetussa Viron MM-rallissa.

HYAcenter-rallissa on heinäkuun viimeisenä viimeisenä lauantaina luvassa takavuosilta Suomen MM-rallistakin tuttuja erikoiskokeita. Ilmoittautuminen kisaan päättyy 18. heinäkuuta. Toistaiseksi osallistujalistalta löytyy vain kaksi autokuntaa, eikä kumpainenkaan näistä ole Rally1-luokituksen menopeli.

Seuraava MM-ralli ajetaan siis Virossa 20.-23. heinäkuuta.

Katso alapuolelta viime kesän Viron MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä