No nyt on nätti Subaru myynnissä! Edellinen omistaja edesmennyt rallilegenda

Vuonna 2007 traagisesti helikopterionnettomuudessa menehtyneen Colin McRaen kuolinpesä on laittanut lisää legendakuskin kalustoa myyntiin.
Subaru Impreza
Colin McRaelle valmistetusta Subaru Imprezasta pyydetään jopa puolta miljoonaa euroa. Kuva: Silverstone Auctions
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jo aiemmin uutisoimme, kuinka Silvestone Auctions -huutokaupassa on tarjolla sekä McRaen uran ensimmäinen että viimeinen ralliauto. Tällä kertaa myyntiin on laitettu McRaen Subarulta lahjana saama siviililiikenteeseen käypäinen vuoden 1998 Subaru Impreza STi 22B.

Kyseinen auto kulkee runkonumerolla 000/400 ja vastaavia malleja on tehty vain kolme. Subarun ralliauton replikasta tehtiin prototyypit McRaelle ja kartturi Nicky Gristille sekä tuolloin Subarun rallitoiminnosta vastanneen Prodriven David Lapworthille. Yhteensäkin 22B-malleja rakennettiin vain 400 kappaletta.

McRaen Subarua tehtiin vain kolme kappaletta ja kyseistä malliakin vain 400. Kuva: Silverstone Auctions

Impreza STi 22B rakennettiin kunnianosoituksena autonvalmistajan 40 vuoden historialle ja kolmelle perättäiselle valmistajien maailmanmestaruudelle rallin MM-sarjassa.

Subaru on muutenkin vasta sisään ajettu, sillä kilometrejä autolle on kertynyt alle 12 000. Auto huutokaupataan Silvestone Auctions -yhtiön toimesta 26. elokuuta kello 12.00 Britannian aikaa.

Autolla on ajettu alle 12 000 kilometriä. Kuva: Silverstone Auctions

Ostohousut kannattaa kuitenkin laittaa jalkaa, sillä hinta-arvio on hulppeat 400 000 – 500 000 puntaa. Minimissään autosta saa siis pulittaa noin 460 000 euroa.

McRae ajoi Subarun tallissa maailmanmestariksi kaudella 1995. Seuraavalla kahdella kaudella Subaru juhli niin ikään valmistajien sarjassa, mutta kuskien tittelin vei Mitsubishilla ajanut Tommi Mäkinen.

Paperilla moottorista löytyy 276 hevosvoimaa, mutta todellisuudessa lukema on päälle 300:n. Kuva: Silverstone Auctions

Lue myös nämä

  • Uusimmat